Κόσμος

Καλόγρια νόθευε ψηφοδέλτια στις εκλογές στην Ισπανία!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ένα πρωτοφανές περιστατικό με πρωταγωνίστρια μια καλόγρια σημειώθηκε στην Ισπανία κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Η εφορευτική επιτροπή της Βισκαϊκής αποφάσισε να διαβιβάσει στην εισαγγελία την καταγγελία του τοπικού Σοσιαλιστικού Κόμματος PSE-EE που αφορά τη δόλια υποκλοπή ψήφου υπέρ του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) από ηλικιωμένες γυναίκες σε εκλογικό τμήμα του Μπιλμπάο.

Όπως αναφέρει στο ανακοινωθέν του το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Εουσκάδι (Χώρα των Βάσκων), η εφορευτική επιτροπή αποδέχθηκε το αίτημά του να διαβιβασθεί η υπόθεση στην εισαγγελία.

Όπως κατήγγειλαν δύο εκλογικοί αντιπρόσωποι του Elkarrekin Podemos στην Ισπανία, σε ένα από τα εκλογικά τμήματα της βασκικής πρωτεύουσας εντοπίσθηκε μία καλόγρια να βάζει ψηφοδέλτια στους εκλογικούς φακέλους ηλικιωμένων από το γηροκομείο της Λα Μισερικόρδια, τις οποίες συνόδευε στην κάλπη, παρ’ όλο που της είχαν ζητήσει να βάλει μέσα στους φακέλους αυτούς ψηφοδέλτια άλλων κομμάτων.

Κατά τη διάρκεια της επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων από το συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα 8.16.Α της Λα Μισερικόρδια, ο εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών, Εκάιν Ρίκο στην Ισπανία, ζήτησε να διαβιβασθεί η απόφαση της εφορευτικής επιτροπής στην εισαγγελία. Μετά τη σχετική διαβούλευση, η επιτροπή αποδέχθηκε το αίτημα και διαβίβασε το πρακτικό στην εισαγγελική αρχή για τα περαιτέρω.

Στο πρακτικό γίνεται ονομαστική αναφορά στην μοναχή και περιγράφονται τα γεγονότα κατά την ψηφοφορία, όπου ανακαλύφθηκε πως η γυναίκα αυτή εισήγαγε ψηφοδέλτια του ΡΡ στους εκλογικούς φακέλους διαφόρων ηλικιωμένων γυναικών, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψη την δική τους, διαφορετική, προτίμηση, την οποία βεβαιωμένα της είχαν εκφράσει προκειμένου να τις βοηθήσει.

Το PSE-EE, υπογραμμίζοντας πως ενήργησε με «αίσθημα ευθύνης», υπενθυμίζει πως σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, η νόθευση της ψήφου επισύρει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως τρία έτη.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa