Κοινωνία

Καμένα Βούρλα: Διαμαρτυρία κατοίκων κατά της εγκατάστασης προσφύγων (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων έκλεισαν την εθνική οδό διαμαρτυρόμενοι για τους ασυνόδευτους ανήλικους που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο γεγονός ο Νότης Μηταράκης παραδέχθηκε ότι το υπουργείο δεν ενημέρωσε λόγω του μικρού αριθμού των παιδιών που όπως είπε ανέρχονται σε 39. «Αν θέλετε αναλαμβάνω την ευθύνη εγώ για αυτό» είπε ο υπουργός κι εξαπέλυσε δριμεία επίθεση για τη στάση που τήρησαν οι κάτοικοι κατηγορώντας τους για «έλλειψη ανθρωπισμού. Εμπόδισαν το φορτηγό με το φαγητό να πλησιάσει να ταΐσει τα παιδιά, εμπόδισαν το φορτηγό που φέρνει κουβέρτες και κάποια επιπλέον είδη οικοσκευής. Έκλεισαν την Εθνική Οδό για 39 παιδιά που θα μείνουν για λίγες εβδομάδες», είπε σε έντονο ύφος ο κ. Μηταράκης.

Θα πρέει να τονίσουμε ότι επεισόδια σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης ανάμεσα σε κατοίκους και φιλοξενούμενους ανήλικους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο των Καμένων Βούρλων. Συγκεκριμένα, ορισμένοι από τους ανήλικους πρόσφυγες άρχισαν να πετούν πράγματα και να προκαλούν φασαρία, ενώ έξω από τον χώρο βρίσκονταν και κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι δεν συμμετείχαν στο επεισόδιο.

Στο σημείο έσπευσε αστυνομική δύναμη για να ελέγξει την κατάσταση ώστε να μην εκτραχυνθεί και το επεισόδιο φαίνεται να έλαβε τέλος λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε όταν οι ανήλικοι πρόσφυγες βγήκαν από το ξενοδοχείο με σκοπό να πάνε σε κοντινό σούπερ μάρκετ για ψωνίσουν, καθώς η τροφοδοσία του φαγητού είχε εμποδιστεί από κατοίκους.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa