Περιφέρειες - Δήμοι Σε πρώτο πλάνο

Καμίνης: «Αλλοπρόσαλλη» η πολιτική της κυβέρνησης για το προσφυγικό

«Αλλοπρόσαλλη» χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με το προσφυγικό ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης με αφορμή τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη από φορείς και κατοίκους των νησιών του βορειανατολικού Αιγαίου στο υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής.

Ο  κ. Καμίνης τόνισε: «σε συνδυασμό με την αδυναμία συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και άλλα νησιά. Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στα νησιά του Αιγαίου και τείνουν να προσλάβουν μόνιμη μορφή, ούτε στα θεμελιώδη δικαιώματα των προσφύγων ανταποκρίνονται, ούτε τη στοιχειωδώς εύρυθμη λειτουργία της ζωής των κατοίκων τους εξασφαλίζουν» .

Ο δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε την κυβέρνηση να θέσει κατά προτεραιότητα στις συζητήσεις που θα έχει με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την απαρέγκλιτη εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες.

Τέλος ο κ. Καμίνης υποστήριξε πως η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να συμβάλλει και αυτή στην ισόποση κατανομή της ευθύνης στη χώρα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa