Πολιτική

Καμίνης: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι οι μετανάστες αλλά η άγνοια.

Γιώργος Καμίνης

Στην Μαδρίτη βρέθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με αφορμή την πραγματοποίηση του Συνεδρίου Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης μίλησε στην ισπανική γλώσσα, ενώπιον του Ισπανού πρωθυπουργού κ. Πέδρο Σάντσεθ, του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας κ. Αντόνιο Κόστα, του υποψηφίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Φρανς Τίμερμανς, του επικεφαλής της ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών κ. Ούντο Μπούλμαν αλλά και της Επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτικής της Ε.Ε κυρίας Κορίνα Κρέτσου.

«Υιοθετήσαμε ομόφωνα το Μανιφέστο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, διατυπώνοντας τις αξίες μας για ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για την Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Καμίνης, προσθέτοντας ότι το πρόταγμα των Ευρωεκλογών του Μαΐου είναι «μία Ευρώπη με λιγότερες ανισότητες, με περισσότερη αλληλεγγύη, ειδικά για τους νέους που παλεύουν να βρουν μια δουλειά. Πάνω από όλα όμως μια Ευρώπη δημοκρατική, που επιδιώκει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών με αποφάσεις διαφανείς, που δεν λαμβάνονται από απομακρυσμένα γραφεία αλλά δίπλα του».

Αναφερόμενος στις πολιτικές ένταξης στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και το πώς η Αθήνα το έχει πετύχει, ο κ. Καμίνης επεσήμανε ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι οι μετανάστες. Είναι η άγνοια.

Πρέπει να πηγαίνεις στις γειτονιές της πόλης σου, να εξηγείς συνέχεια στους πολίτες, να μην υποτιμάς τις ανησυχίες και τους φόβους τους, να τους πείσεις ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μπορούν να συνεισφέρουν θετικά στη ζωή της πόλης», ενώ πρόσθεσε ότι «Την ώρα που οι κυβερνήσεις σκέφτονται μόνο τα σύνορα, οι δήμαρχοι, όπως εγώ, πρέπει να σκεφτούμε την ένταξη αυτών των ανθρώπων».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa