Πολιτική

Καμμένος: Μήνυμα σε εκείνους που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία

Μήνυμα προς εκείνους που επιβουλεύονται την εθνική ακεραιότητα και κυριαρχία, διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Ολομέλειας για τα 70 χρόνια της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Ο κ. Καμμένος, ζήτησε -δια του προέδρου- από τη Βουλή να υιοθετήσει ένα από κείνα τα μικρονήσια που φυλούν Θερμοπύλες και τόνισε την ανάγκη ειδικής μέριμνας για τα νησιά λόγω της ιδιαιτερότητάς τους.

Ιδιαίτερη μνεία επιφύλαξε σ΄εκείνους τους ακρίτες που δεν ζουν σε μεγάλα νησιά, φυλούν Θερμοπύλες συνεχίζοντας την παράδοση της Κυράς της Ρω, τους στρατεύσιμους στο Φαρμακονήσι, στη Στρογγύλη, τους νησιώτες στην Κίναρο, τα Λέβιθα, τη Σύρνα, την Ψέριμο, το Γυαλί, τους Αρκιούς, το Μαράθι, την Καλόλιμνο, σε εκείνους που μένουν στην Τένεδο -δυο τρεις άνθρωποι- διατηρώντας την οικονομική ζωή στη νησί και προστατεύοντας την εθνική κυριαρχία.

«Αυτοί είναι οι Δωδεκανήσιοι. Κι αυτά δείχνουν την έλλειψη της μέριμνας εκ μέρους της ΕΕ και τις δικές μας ευθύνες απέναντι σε αυτή τη νησιωτική πολιτική της Ευρώπης. Και θεωρώ ότι πρέπει να δίνουμε τη μάχη της εφαρμογής των επιταγών του Συντάγματος ως προς την νησιωτική ιδιαιτερότητα, αλλά και για την πρόβλεψη από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ειδικών κονδυλιών» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Επιπλέον, ο υπουργός εξήγησε ότι η Δωδεκάνησος μπορεί να γίνει, λόγω και της ασφάλειας που παρέχει η Ελλάδα, σε όλη τη Μεσόγειο, η είσοδος και η έξοδος της κρουαζιέρας και ανακοίνωσε ότι ήδη το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει εκπονήσει ένα σχέδιο για τη δυνατότητα αξιοποίησης του πεδίου βολής του Πρασονησίου, προκειμένου, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και τους επιχειρηματίες του Τουρισμού, να δημιουργηθούν η έξοδος και η είσοδος της κρουαζιέρας. Ακόμη τόνισε ότι πρέπει να παρασχεθούν κίνητρα, ώστε γιατροί και εκπαιδευτικοί να υπηρετούν στα νησιά.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε πως είναι πολύ σημαντική η παρουσία όλων των Επιτροπών της Βουλής, προκειμένου να εξεταστούν οι ιδιαιτερότητες, που απαιτεί η νησιωτικότητα η οποία προβλέπεται από το Σύνταγμα και ιδιαίτερα στην περιοχή της Δωδεκανήσου -αλλά και στο Βόρειο Αιγαίο- που σήμερα όλοι οι Έλληνες γιορτάζουν την ενσωμάτωσή της με την μητέρα πατρίδα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa