Πολιτική

Καμμένος σε Ερντογάν: Αν επιθυμείς ειρήνη, ελευθέρωσε τους

Κουκλατζής Μητρετόδης

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Τούρκο Πρόεδρο έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνα,ς, κ. Πάνος Καμμένος για τους κρατούμενους στρατιωτικούς Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη.

Ο ΥΕΘΑ σχολιάζοντας την αποστροφή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τελευταία συνέντευξή του ότι «η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμμία άλλη», υποστήριξε ότι αυτό συνδέεται ευθέως με την άμεση απελευθέρωση των δυο Eλλήνων στρατιωτικών από τις Φυλακές της Ανδριανούπολης.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι δικαιώθηκε για τον χαρακτηρισμό όμηροι που είχε αποδώσει στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, επισημαίνοντας ότι αυτό αποδείχθηκε μέσα από την πρόταση ανταλλαγής που έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Αναλυτικά η δήλωση του ΥΕΘΑ
«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την τελευταία ανακοίνωση του Ερντογάν για ειρηνική συμβίωση και θα πράξουμε και εμείς από την πλευρά μας τα πάντα για αυτό.

Αλλά από εκεί και πέρα η πιστή τήρηση των διεθνών συμφωνιών, του διεθνούς δικαίου, ο σεβασμός των συνόρων και η αποδοχή της εθνικής ακεραιότητας και κυριαρχίας ειναι προτεραιότητα για να υπάρξει ειρηνική συνύπαρξη.

Η Ελλάδα προσπαθεί να χτίσει με ειρηνικά μέσα όμως δεν ειναι διατεθειμένη να υποχωρήσει ούτε ένα χιλιοστό απέναντι σε οποιεσδήποτε προκλήσεις.

Τα δυο στελέχη που βρίσκονται όμηροι και δυστυχώς επιβεβαιώθηκα ότι είναι ομηροι. Αυτό μετά την τελευταία συνέντευξη του Προέδρου Ερντογάν. Αν επιθυμεί όντως την ειρήνη η μόνη πράξη που μπορεί να κάνει προς αυτή την κατεύθυνση είναι η άμεση απελευθέρωση».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa