Κοινωνία

«Καμπανάκια» Λινού: Ανάγκη να γίνει καθολική η χρήση μάσκας

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού σε πρόσφατες δηλώσεις εξέφρασε την ανησυχία της για την έκρηξη κρουσμάτων στην Αττική και παράλληλα τόνισε την σημαντικότητα να γίνει η χρήση μάσκας καθολική προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Μιλώντας στον Realfm η κ. Λινού σημείωσε ότι «Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε αριθμούς αυτή τη στιγμή, όντως τα πράγματα είναι άσχημα και όντως τα μέτρα, που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, ακόμα κι αν εφαρμοστούν πλήρως πιθανόν να μην είναι αρκετά για να μειώσουν ή να ελέγξουν την επιδημία του κορωνοϊού. Αυτό που είναι σίγουρο ότι θα κάνουν είναι ότι θα μειώσουν το ρυθμό αύξησης».

Ακόμα σημείωσε ότι «Εναπόκειται σε όλους μας, όχι μόνο να εφαρμόζουμε με ακρίβεια τα μέτρα, αλλά και να επινοούμε άλλους τρόπους με τους οποίους ο καθένας θα μειώνει τις επαφές του με άλλους ανθρώπους. Αυτή είναι η μόνη λύση αυτή τη στιγμή. Ελπίζω να γίνει καθολική χρήση της μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους, οπουδήποτε δηλαδή εκτός σπιτιού».

Τέλος έκλεισε λέγοντας «Για τα σχολεία είχα εκφράσει πολύ μεγάλη επιφύλαξη, θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να λειτουργούν τα σχολεία, αλλά ότι πρέπει να ληφθούν έντονα μέτρα προφύλαξης ώστε και τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι να είναι ασφαλείς με κύριο μέτρο την τήρηση των αποστάσεων».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa