Κοινωνία

«Καμπανάκια» Παγώνη: Το ζητούμενο πλέον δεν είναι εάν θα κάνουμε Χριστούγεννα, αλλά Απόκριες και Πάσχα

Η διευθύντρια της Γ’ Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνα – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη σε πρόσφατες δηλώσεις αναφέρθηκε στον εορτασμό των Χριστουγέννων, εν μέσω κορωνοϊού, αλλά και το στοίχημα για την τήρηση των μέτρων.

Στη συνέχεια σημείωσε πως η χώρα εισέρχεται στον Νοέμβριο με υψηλό ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κι ενώ η γρίπη και οι λοιπές ιώσεις του αναπνευστικού αναμένεται να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ εν μέσω της πανδημίας που προκαλεί ο ιός SARS- Cov-2. Υπό τις συνθήκες αυτές, η κυρία Παγώνη σημειώνει ότι το ζητούμενο δεν είναι εάν θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, αλλά ακόμα και αν θα ντυθούμε μασκαράδες ή αν θα σουβλίσουμε το αρνί.

Τέλος κατέληξε λέγοντας πως «Εάν τηρούσαμε όλοι τα μέτρα, φορούσαμε μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και υπήρχαν αυξημένοι έλεγχοι με έμφαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την τήρηση του περιορισμένου αριθμού επιβατών, τότε θα πετυχαίναμε τη μείωση των κρουσμάτων. Πιθανότατα ακόμη και σε δύο μήνες να βλέπαμε θετικά αποτελέσματα».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa