Οικονομία Σε πρώτο πλάνο

«Καμπανάκι» για κύμα πλειστηριασμών – 786 μόνο την επόμενη εβδομάδα

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία όσον αφορά τους πλειστηριασμούς. Στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν «φορτωθεί» ήδη 21.892 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 786 είναι προγραμματισμένοι για την επόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει η iefimerida, τις μηχανές της ζεσταίνει και η ΑΑΔΕ, έχοντας αναρτήσει 30 αναγγελίες πλειστηριασμών, αρχής γενομένης από σήμερα, από τους οποίους οι 11 αφορούν σε γραφειακούς χώρους του σχεδιαστή Λάκη Γαβαλά, στο Κολωνάκι και στο Μοναστηράκι. Δεν πρέπει να ξεχνάει, άλλωστε, κανείς ότι στην προτελευταία Έκθεση Αξιολόγησης των Θεσμών είχε «κρυφτεί» ο μαγικός αριθμός των 130.000 πλειστηριασμών ως το 2021.

Για το θέμα έχει προχωρήσει σε σχολιασμό, με διαρροές συνεργατών του στο ΑΠΕ, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, που έχει αναλάβει την παρακολούθηση του τραπεζικού συστήματος. Ο υπουργός Επικρατείας επιχειρεί να προλάβει τις εξελίξεις που έρχονται με πολύ μεγάλη ταχύτητα. «Πρέπει να βρεθούν λύσεις που θα μειώνουν τα «κόκκινα» δάνεια, ξεκινώντας από τα μεγάλα, και ειδικότερα από τις κραυγαλέες υποθέσεις στρατηγικών κακοπληρωτών, και όχι από πλειστηριασμούς της μικρής και μεσαίας κατοικίας», ανέφεραν οι συνεργάτες του υπουργού.

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER