Κόσμος

Καναδάς: Μάθημα «αγάπης και θάρρους» από Σιχ πολιτικό της χώρας (ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας πολιτικός Σιχ από τον Καναδά βρέθηκε στο προσκήνιο στα κοινωνικά μέσα για την ήρεμη και ψύχραιμη αντίδρασή του σε λεκτική επίθεση που δέχτηκε για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης προεκλογικής εκστρατείας.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με υποστηρικτές του στην πόλη Μπράμπτον της επαρχίας του Οντάριο, ο καναδικός πολιτικός Τζάγκμετ Σινγκχ, με καταγωγή από την Ινδία, δέχτηκε επίθεση από κάτοικο της πόλης, που τον κατηγόρησε ότι ως Μουσουλμάνος υποστηρίζει το νόμο της σαρία.
Ο Σινγκχ, αγνόησε τη γυναίκα και απευθύνθηκε στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, τονίζοντας ότι πρέπει να πιστεύουμε στην «αγάπη και στο θάρρος».
Η γυναίκα αποχώρησε από την εκδήλωση ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχοντες φώναζαν ρυθμικά το όνομα του πολιτικού και «Αγάπη και θάρρος», σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Σε μια δήλωση που ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα ο Σινγκχ έγραψε: «Παρά την οργή και το μίσος αυτού του προσώπου, της είπαμε ότι την αγαπάμε, την σεβόμαστε και θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά της». Πρόσθεσε ότι η απάντησή του στην ««ισλαμοφοβία» δεν ήταν ποτέ «δεν είμαι μουσουλμάνος». Το μίσος ήταν πάντα και θα είναι κακό».

Όλα συνέβησαν μεταδόθηκαν ζωντανά από την τοπική εφημερίδα Brampton Focus.Το βίντεο της εκδήλωσης, το οποίο αργότερα μεταδόθηκε στο Facebook, συγκέντρωσε πάνω από 50 εκατομμύρια προβολές σε 3 ημέρες και δημιούργησε μεγάλη δυσαρέσκεια για τη συμπεριφορά της γυναίκας, ενώ το μήνυμα της ανοχής που εξέπεμψε Σιχ πολιτικός  έγινε αποδεκτό.

Ο Τζάγκμετ Σινγκχ είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Νέου Δημοκρατικού Κόμματος (NDP), ενός σοσιαλδημοκρατικού σχηματισμού και του τρίτου μεγαλύτερου στον Καναδά, σύμφωνα με την εκπροσώπησή του στο Κοινοβούλιο. Αν κερδίσει, θα είναι ο πρώτος ινδικής καταγωγής ηγέτης ενός κόμματος στον Καναδά.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa