Περιφέρειες - Δήμοι Σε πρώτο πλάνο

Καρέ- καρέ η έναρξη του 1ου κοινού συνεδρίου ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, σε κεντρικό ξενοδοχείο, οι εργασίες του πρώτου στην ιστορία κοινού συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Το  θέμα του κοινού συνεδρίου αφορά την «Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση: Μεταρρύθμιση στη λειτουργία του κράτους – Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη» αλλά το «βλέμμα» είναι στραμμένο στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει σήμερα την Αυτοδιοίκηση καθώς και στο εκλογικό της σύστημα, με τη θέσπιση της απλής αναλογικής.

Ρεπορτάζ: Σοφία Χύτου

Το πάνελ του συνεδρίου αποτελείται από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη,τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και Πρόεδρο ΕΝΠΕ κ. Κώστα Αγοραστό, τον Α’ Αντιπρόεδρο ΕΝΠΕ και Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής κ. Ιωάννη Σγουρό, τον Β’ Αντιπρόεδρο ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Καραγιάννη, τον Β’ Αντιπρόεδρο ΕΝΠΕ και Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος, τον Γενικό Γραμματέα Κ.Ε.Δ.Ε. και Δημοτικό Σύμβουλο Έδεσσας κ. Ιωάννη Μουράτογλου, τον Γενικό Γραμματέα ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, την ταμία ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Χριστιάνα Καλογήρου.

Στη φωτογραφία φαίνονται ορισμένα από τα μέλη που αποτελούν το πάνελ του συνεδρίου από αριστερά  ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλης,ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος ΕΝΠΕ κ. Κώστας Αγοραστός,ο Α’ Αντιπρόεδρος ΕΝΠΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής κ. Ιωάννης Σγουρός, ο Β’ Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο Β’ Αντιπρόεδρο ΕΝΠΕ και Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος.

Το «παρών» έχουν δώσει ήδη εκατοντάδες αιρετοί και των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης ενώ το συνέδριο ξεκίνησε με την ομιλία του υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη.Παράλληλα,στην αίθουσα του συνεδρίου παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι κομμάτων όπως ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης καθώς και ο κ. Μάκης Βορίδης τομεάρχης Εσωτερικών από τη Νέα Δημοκρατία.

Στη φωτογραφία ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής από το Ποτάμι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Στη φωτογραφία ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Πειρφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάνης και η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου.

Στη φωτογραφία πλήθος αιρετών και των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης από όλη τη χώρα

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa