Κοινωνία

Καρδίτσα: Επεισόδια και χημικά σε συγκέντρωση κατά των ανεμογεννητριών στα Άγραφα (ΦΩΤΟ)

Νέα συγκέντρωση με αίτημα να μην δημιουργηθεί αιολικό πάρκο, με ανεμογεννήτριες, στα Άγραφα πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα το πρωί της Πέμπτης. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης υπήρξε ένταση και «έπεσαν» χημικά.

Πολλές δεκάδες πολιτών, σύμφωνα με το KarditsaLive, προσπάθησαν να αποκλείσουν την είσοδο του δημαρχείου Καρδίτσας, και ήρθαν σε αντιπαράθεση με δυνάμεις της αστυνομίας. Στόχος των διαδηλωτών ήταν να μην επιτρέψουν τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Καρδίτσας, η οποία αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» για την ανέγερση του αιολικού πάρκου στα Αγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τον αποκλεισμό του δημαρχείου Καρδίτσας τελικά δεν επετεύχθη απαρτία και η Οικονομική Επιτροπή δεν κατάφερε να συνεδριάσει για το ζήτημα των ανεμογεννητριών στα Αγραφα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μια μεγάλη ομάδα πολιτών επιχείρησε να μπει στο κτίριο του δημαρχείου Καρδίτσας και τότε, σύμφωνα με το KarditsaLive, αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου – λάμψης. Ακολούθησε μια ολιγόλεπτη συμπλοκή, που δεν έλαβε μεγάλες διαστάσεις.

Το δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων επισημαίνει πως «όταν σύσσωμη η κοινωνία της Καρδίτσας, τα πολιτικά κόμματα, οι νέοι Δήμαρχοι, οι πολιτιστικοί φορείς με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων, οι παραγωγικοί φορείς με το Επιμελητήριο Καρδίτσας και τον Εμπορικό Σύλλογο, και πολλοί άλλοι σύλλογοι και οργανώσεις έχουν εκφράσει, με ομόφωνες αποφάσεις των οργάνων τους, την αντίθεσή τους στην επικείμενη καταστροφή του φυσικού αποθέματος των Αγράφων από τα αιολικά, η απερχόμενη δημοτική αρχή μειοψηφίας και ο κ. Αλεξάκος προσωπικά δεν έχουν καμία ηθική και πολιτική νομιμοποίηση για την ενοικίαση της έκτασης στους εργολάβους των αιολικών ανοίγοντας την κερκόπορτα για την κατασκευής τους. Η ακεραιότητα των βουνών μας είναι υπόθεση όλων μας, είναι το χρέος μας στις επόμενες γενιές» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa