Πολιτική

«Καρφιά» Βαρουφάκη κατά των πρώην συντρόφων του στο ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έστρωσε το χαλί στην κυβέρνηση της ΝΔ»

Ο επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης για τα Εργασιακά πέταξε «καρφιά» κατά των πρώην συντρόφων του στο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την περίοδο διακυβέρνησης τους. Συγκεκριμένα ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενώ επί των ημερών του καταργήθηκε ο υποκατώτατος μισθός και αυξήθηκε ο κατώτατος, ταυτόχρονα μειώθηκε ο μέσος μισθός.

Στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης συνέχισε την κριτική του λέγοντας πως η μικρή αύξηση των εισοδημάτων οφείλεται σε προσόδους δηλαδή,  όπως εξήγησε τα κέρδη των σούπερ μάρκετ που εκμεταλλεύονται τους παραγωγούς δεν διαχέονται στην κοινωνία, ούτε οι υπεραξίες των ακινήτων επενδύονται. Όπως ανέφερε πρόκειται για μια κατάσταση όπου ρευστοποιείται η εργασία διότι σε πολλές επιχειρήσεις απολύονται εργαζόμενοι και προσλαμβάνονται άλλοι, ενοικιαζόμενοι οι οποίοι είναι πιο «φτηνοί».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε παράλληλα πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δεχθεί και την φιλοσοφία του σημερινού σχεδίου «Ηρακλής» για την πρώτη κατοικία. «Είναι δυνατόν κ.Τσίπρα να ζητάτε σήμερα προστασία της α’ κατοικίας ενώ επιτρέψατε την πώληση των κόκκινων δανείων;» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή άφησε ξεκάθαρα υπονοούμενα κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντα πως η πολιτική που ακολούθησε δεν είχε καμία διαφορά με αυτή που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έστρωσε το χαλί στην κυβέρνηση της ΝΔ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Τέλος ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι «οι μικρομεσαίοι πεθαίνουν στη χώρα μας αλλά οι μεγάλοι προσοδοφορούν. Ναι, στην αύξηση του κατώτατου μισθού. Αλλά πρέπει να μειώσετε και τον συντελεστή φορολόγησης για τους μικρομεσαίους».

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa