Πολιτική

«Καρφιά» εισαγγελέα Αθανασίου κατά Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Novartis – Με πίεζε για στήσιμο διώξεων

Συνεχίζεται η εξέταση της υπόθεσης Novartis από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και σήμερα κατέθεσε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Αθανασίου μίλησε για παρεμβάσεις σε υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, για πιέσεις προς το πρόσωπό του όσον αφορά σε υποθέσεις που χειριζόταν, κυρίως για μέσα ενημέρωσης, ακόμη και για πίεση ώστε να κατασκευαστούν στοιχείων. Παράλληλα ανέφερε πως ο κ. Παπαγγελόπουλος σε μια συνάντηση που του είχαν του είπε το εξής:

«Παναγιώτη μου την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν  την είχα ποτέ στη ζωή μου».

Στη συνέχεια ο κ. Αθανασίου κατέθεσε ότι «Σε μια επίσκεψη μου είπε Παναγιώτη μου την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου”. Και σκεφτόμουν “γιατί δεν τη χρησιμοποιεί για να μας δώσουν εργαλεία και κόσμο για την έρευνα μας στις λίστα Λαγκάρντ “; Με πίκρανε. Στην πορεία με καλούσε για να πληροφορείται εξέλιξη υποθέσεων, κυρίως καναλαρχών. Με πίεζε για Αλαφούζο. Του έλεγα πως δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα. Στις 9/8/2016 με παίρνει ο επίκουρος εισαγγελέας Δραγάτσης και μου λέει “πρέπει να έλθω στην πατρίδα σου για ένα επείγον υπηρεσιακό θέμα. Δεν μπορώ να σου πω από τηλέφωνο. Μόνο από κοντά”. Όντως τον είδα. “Σου έφερα να υπογράψεις τη διάταξη δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων του Αλαφουζου”. Και του λέω γιατί να το κάνω εγώ; τελικά την υπέγραψα. Δεν γινόταν διαφορετικά».

Ακόμα πρόσθεσε ότι ο Παπαγγελόπουλος τον πίεσε και για την υπόθεση Βγενόπουλου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Για Βγενόπουλο μας πίεζε αφόρητα. Έφθασε στο σημείο να απειλεί ότι αν δεν τελειώσει άμεσα ο φορολογικός έλεγχος θα “βγω στα κανάλια και θα πω ότι τα έχουν αρπάξει από τον Βγενοπουλο”!!! Τον ρώτησα “μα τι είναι αυτά που λες; έχεις στοιχεία”; απάντησε” Όχι όμως είμαι σίγουρος πως θα έχουν αρπάξει”!!!!! Μου είπε έχεις τίποτα για δημοσιογράφο Παπαχρήστο; Λεω όχι. Δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι; έμεινα εμβρόντητος. Δεν το πίστευα ότι υπουργός έλεγε τέτοια να φτιάξω κάτι».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa