Εκλογές 2019 Περιφέρειες - Δήμοι

Κατέστρεψαν όλα τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής στην Καλλιθέα με betadine!

Άγνωστοι κατέστρεψαν όλα τα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής στην Καλλιθέα, τα οποία βρισκόντουσαν σε χώρο του δήμου εν όψει των εκλογών της 26ης Μαΐου.

Από το υπουργείο Εσωτερικών θα κριθεί η τύχη του συνδυασμού, καθώς χωρίς ψηφοδέλτια ο συνδυασμός δεν μπορεί να πάρει μέρος στις δημοτικές εκλογές. Εν τω μεταξύ, η προθεσμία παράδοσης των ψηφοδελτίων από τους συνδυασμούς στον δήμο Καλλιθέας λήγει σήμερα Σάββατο στις 2 το μεσημέρι.

Σε ό, τι αφορά το συμβάν, όπως αναφέρει το kallitheaonline.gr, λίγο πριν 10 το βράδυ της Παρασκευής 17/5 και την αλλαγή βάρδιας στη φύλαξη του χώρου, 4 άτομα, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους προσέγγισαν κτίριο του δήμου, στο οποίο φυλάσσονται τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών για τις δημοτικές εκλογές.

psifodeltia xa 01

Ο φύλακας αιφνιδιάσθηκε από την παρουσία των ατόμων, οι οποίοι του ζήτησαν να μην εμπλακεί, λέγοντας του ότι δεν θα τον πειράξουν και κατευθύνθηκαν στο σημείο ακριβώς όπου βρίσκονταν τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα».

Εκεί περιέλουσαν τα περίπου 92.000 ψηφοδέλτια με φαρμακευτικό υγρό, συγκεκριμένα Betadine, αποχώρησαν από το κτίριο και διέφυγαν από την οδό Παναγή Τσαλδάρη.

psifodeltia xa 02

Στο σημείο έσπευσε μετά από λίγο περιπολικό της Άμεσης Δράσης, οι δράστες όμως είχαν προλάβει να εξαφανιστούν.

Μέχρι τις 02.30 τη νύχτα αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Σήμανσης συνέλεγαν στοιχεία που θα βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών, ενώ συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα οι καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων και στελεχών του συνδυασμού.

Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι οι δράστες γνώριζαν ακριβώς σε ποιο σημείο μέσα στο κτίριο φυλάσσονταν τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από τις υπηρεσίες του δήμου Καλλιθέας τα ψηφοδέλτια παρελήφθησαν μόλις το μεσημέρι της Παρασκευής.

psifodeltia xa 03

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa