Κόσμος

Κατέστρεψε το σπίτι των γειτόνων αναζητώντας κρυμμένο θησαυρό! (ΦΩΤΟ)

Το σπίτι που επηρεάστηκε είναι ιστορικό κτήριο σε μια αποικιακή γειτονιά της Λίμα, γεγονός που προκάλεσε την εμπλοκή του υπουργείου πολιτισμού του Περού και των δημοτικών αρχών.
Μια περουβιανή έχτισε μια μεγάλη σήραγγα ενισχυμένη με δοκούς και στηρίγματα, ελπίζοντας να βρει κρυμμένο θησαυρό. Η υπόγεια σήραγγα φωτίζεται με ηλεκτρική ενέργεια και αποκαλύφθηκε από τους γείτονες, καθώς προκάλεσε ζημιά στα θεμέλια του σπιτιού τους.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Ρίμακ, μια παλιά γειτονιά που βρίσκεται το τμήμα της Λίμα, όπου υπάρχουν κτίσματα από την εποχή της αποικιοκρατίας και το 1991 ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

«Το μπάνιο μου συνορεύει με το δικό της και ένιωσα κάτι σαν χτυπήματα», δήλωσε η Ρακέλ Σαντιάγο Μαγκίνια, η ιδιοκτήτρια του κατεστραμμένου σπιτιού. «Ρώτησα τη γειτόνισσα τι συνέβαινε κι εκείνη  μου απήντησε ότι άλλαζε έναν σωλήνα. Της είπα να προσέχει πολύ διότι τα σπίτια μας είναι παλιά, διατηρητέα και μπορεί να πέσουν».

Η ιδιοκτήτρια του γειτονικού σπιτιού δεν υποψιάστηκε κάτι, διότι καθημερινά έβλεπε να μπαίνουν στο σπίτι εργαζόμενοι και να αποχωρούν μετά το οκτάωρο. Μέχρι που μια μέρα ο γιος της ήρθε στο σπίτι και παρατήρησε ότι οι δοκοί του πατώματος βυθίζονταν σε κάθε βήμα του. Προσπάθησε να δει τι συνέβαινε και τότε διαπίστωσε ότι κάτω από το σαλόνι υπήρχε ένα τεράστιο κενό, τόνισε η Ρακέλ.

Μια προσεκτικότερη έρευνα αποκάλυψε ότι κάτω από το σπίτι τους υπήρχε μια τεράστια σήραγγα , ενισχυμένη με δοκάρια που φωτίζονταν με ηλεκτρικό ρεύμα, σαν να επρόκειτο για κάποιο υπόγειο ορυχείο. Η υπόγεια σήραγγα ξεκινούσε από το μπάνιο της γειτόνισσας, διέσχιζε το μπάνιο, την κουζίνα και το καθιστικό τους.

Το θέμα ήρθε το δημοτικό συμβούλιο της Ριμάκ, το οποίο ήδη έχει επιβάλει πρόστιμο στη γειτόνισσα που άνοιξε την υπόγεια σήραγγα, την οποία μάλιστα εξανάγκασε να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν. Επιπλέον, με δεδομένο ότι η συνοικία θεωρείται ιστορικής αξίας στο περιστατικό ενεπλάκη και το υπουργείο πολιτισμού του Περού.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Ρακέλ η γειτόνισσα της αποκάλυψε τελικά ότι έσκαψε το τούνελ με σκοπό να ανακαλύψει έναν θησαυρό που, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε, τον είχε κρύψει εκεί κάποιος ιερέας, την εποχή της αποικιοκρατίας.

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER