Κοινωνία Σε πρώτο πλάνο

Καταγγελία στο paraskhnio.gr: Χωρίς νερό τα Λούτρα Ρεθύμνου – Τι απαντά ο δήμαρχος

Κάτοικοι του οικισμού Λούτρα Ρεθύμνου κατήγγειλαν στο paraskhnio.gr πως εδώ και μία εβδομάδα, ο οικισμός, αλλά και οι γύρω περιοχής είναι χωρίς νερό.

Εν μέσω καύσωνα, αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα στη ζωή των κατοίκων.

Όπως είπαν στο paraskhnio.gr κάτοικοι του οικισμού, κάλεσαν αρκετές φορές στο τηλέφωνο τον δήμο, καθώς – όπως ανέφεραν οι ίδιοι – δεν έβλεπαν πουθενά να γίνονται έργα. Η απάντηση που λάμβαναν ήταν ότι γίνονται επισκευές σε μία βλάβη.

Το paraskhnio.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη, ο οποίος εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει.

«Στη Λούτρα υπήρχε μια παλιά γεώτρηση. Το μοτέρ, από τα χρόνια είναι καταστραφεί. Αγοράσαμε και εγκαταστήσαμε νέο μοτέρ. Η πηγή, με το παλιό μοτέρ, ενώ έβγαζε περίπου 25 κυβικά, τώρα δίνει λίγο λιγότερο, αλλά το νερό το αναπληρώνουμε με βυτία και γεμίζουμε τη δεξαμενή. Το χωριό δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ακόμα δεν έχει ομαλοποιηθεί εντελώς η κατάσταση» είπε ο κ. Μαρινάκης

«Στην αρχή βγήκε λίγο χώμα το νερό, το οποίο οφείλεται στα πετρώματα. Σιγά – σιγά όμως εξομαλύνεται και καθαρίζει. Θεωρώ ότι είναι θέμα ημερών για να έχει αποκατασταθεί πλήρως. Μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, από την πηγή βγαίνουν περίπου τα 2/3 της ποσότητας που έβγαινε πριν, αλλά και αυτό θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση σύντομα», είπε στο paraskhnio.gr ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa