Κοινωνία Σε πρώτο πλάνο

Καταγγελίες στο paraskhnio.gr: «Τα πρώτα συνεργεία ήρθαν στη Σαλαμίνα τη Δευτέρα το μεσημέρι»

Την παντελή απουσία του κρατικού μηχανισμού τις πρώτες ώρες της οικολογικής καταστροφής που χτύπησε τον Σαρωνικό, μετά από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» καταγγέλλουν στο paraskhnio.gr κάτοικοι των Σεληνίων, στη Σαλαμίνα.

Ρεπορτάζ Στέλιος Προμπονάς

Όπως μας είπε η Καίτη Δ. τα πρώτα συνεργεία καθαρισμού εμφανίστηκαν στα Σελήνια την Δευτέρα το μεσημέρι. Δηλαδή τουλάχιστον 30 ώρες μετά από το ναυάγιο. Ως τότε η καταστροφή είχε χτυπήσει ολόκληρη την παραλιακή ζώνη των Σεληνίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην παραλία του Λιμνιώνα, όπου τα συνεργεία δεν έχουν πάει ακόμα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένας πραγματικός βούρκος στην περιοχή.

Όπως λένε κάτοικοι του νησιού, η πετρελαιοκηλίδα έχει γεμίσει όλες τις παραλίες και τα βράχια, και ο καθαρισμός τους προχωράει αργά. Οι ίδιοι αντιλήφθηκαν το μέγεθος της καταστροφής όταν άρχισαν να βλέπουν φωτογραφίες που ανέβαζαν στα κοινωνικά δίκτυα κάτοικοι του νησιού.

Όπως λένε οι κάτοικοι στο paraskhnio.gr, στο μοναδικό μέρος που πρόλαβαν οι αρχές να βάλουν προστατευτικά φράγματα είναι σε ένα μικρό σημείο της παραλίας, στο Θεατράκι.

Λόγω του βοριά που φυσάει η μυρωδιά δεν είναι τόσο έντονη όσο ήταν τις πρώτες ημέρες. Όμως, όπως λένε οι κάτοικοι, η καταστροφή είναι τεράστια.

Διαβάστε επίσης:

Έσπασε τη σιωπή του ο πλοιοκτήτης του «Αγία Ζώνη ΙΙ» – Σε ποιους έριξε ευθύνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Απόλυτη καταστροφή από την πετρελαιοκηλίδα – Πόσος καιρός θα χρειαστεί για να καθαριστεί ο Σαρωνικός

 

 

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa