Κοινωνία

Καταθλιπτικές οι εικόνες της Κινέτας από ψηλά – Ο χρόνος σταμάτησε στις 23/7 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα βίντεο που θλίβει όποιον το παρακολουθεί δημοσίευσε το κανάλι Up Drones στο youtube. Οι εικόνες της Κινέτας από ψηλά δείχνουν τι αποτελέσματα είχε η πυρκαγιά που  ξέσπασε στις 23 Ιούλη. Αποκαλυπτική είναι και η περιγραφή των ανθρώπων που τράβηξαν το βίντεο.

«Τέλη Αυγούστου και ένα παραθεριστικό κέντρο από τα πιο δημοφιλή της Αττικής θυμίζει φάντασμα. Η Κινέτα και το Πανόραμα Κινέτας θυμίζουν εγκαταλελειμμένη και εκκενωμένη περιοχή από αυτές που βλέπεις σε ταινίες. Παντού αποκαΐδια και εγκατάλειψη.

Κάποιες κατεστραμμένες και αυτές από την φωτιά ταμπέλες που προειδοποιούσαν τους οδηγούς να κινούνται αργά επειδή πριν από ένα μήνα σε αυτούς τους δρόμους έπαιζαν παιδιά θυμίζουν της χαρούμενες μέρες που έζησε η περιοχή.

Σήμερα όμως συναντώντας τες σου σφίγγει το στομάχι. Παντού αποκαΐδια. Καμμένα δέντρα, καμμένα σπίτια και καμμένα οχήματα παραμένουν στο ίδιο σημείο όπου τα βρήκε η καταστροφική πυρκαγιά στης 23/7/2018.

Ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Η περισσότερες εξοχικές κατοικίες είναι άδειες αφού ακόμα και αν γλίτωσαν από την μανία της φωτιάς τα πάντα γύρω θυμίζουν εκείνο το μεσημέρι και η μυρωδιά του καμένου επικρατεί στην περιοχή.

Παρατηρώντας την περιοχή από ψηλά και βλέποντας αρκετούς δρόμους να καταλήγουν σε αδιέξοδα και σε γκρεμούς νιώθουμε τυχεροί που τουλάχιστον εδώ δεν υπήρχαν νεκροί.

Όμως η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια και τα Γεράνια Όρη δεν θυμίζουν σε τίποτα τα όμορφα, άγρια και καταπράσινα Όρη που ήταν πριν από περίπου ένα μήνα…».

Δείτε το βίντεο:

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa