Αθλητικά Πολιτική

Κατατέθηκε στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο

Όπως έγινε γνωστό πριν λίγες ώρες κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση το αθλητικό νομοσχέδιο με τίτλο Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με την χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, θα επιστρέψει αύριο το βράδυ από το Κατοβίτσε όπου βρίσκεται, διότι η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων θα αρχίσει την ερχόμενη Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι.

Το πρώτο μέρος του νομοσχεδίου αφορά την κύρωση της Σύμβασης Μακόλιν περί χειραγωγημένων αγώνων. το δεύτερο μέρος φορά μέτρα καταπολέμησης της βίας, ενώ στο τρίτο μέρος περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, το άρθρο που περιορίζει τις θητείες των προέδρων των αθλητικών ομοσπονδιών (μέχρι τρεις με δυνατότητα για μία επιπλέον θητεία εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί το 70ο έτος της ηλικίας) και των εκτελεστικών μελών των Δ.Σ. (έως δύο).

Να σημειώσουμε τέλος ότι επικυρώνεται το νέο καταστατικό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που τη μετατρέπει σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa