Κοινωνία

«Κατεβάζει ρολά» η χώρα – Ποιοι απεργούν την Πέμπτη

Δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία και πανεπιστήμια απεργούν αύριο Πέμπτη με τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) να απεργούν σήμερα Τετάρτη, ενώ τα πλοία στα λιμάνια συνεχίζουν να είναι δεμένα.

Οι εργαζόμενοι των ΜΜΕ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στις 12.00 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ  για «να μην επιτρέψουν ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στους εργοδότες, ούτε στο κουαρτέτο να φορτώσουν και τέταρτο μνημόνιο στις πλάτες της κοινωνίας με την ενημέρωση αιχμάλωτη στις επιδιώξεις τους», ενώ είναι ανασφάλιστοι από τα μέσα Σεπτεμβρίου δίχως Ταμεία, δίχως αποθεματικά.

Ποιοι απεργούν
  • Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία την Τρίτη.
  • Έχουν ανακοινώσει 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με το συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως στις 11:00 ως μια ηχηρή απάντηση σε όλους εκείνους που καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία.
  • Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.
  • Και η ΓΣΕΒΕΕ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαθμώνος στις 11:00 με κεντρικό σύνθημα «όχι στην καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».
  • Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)  και  η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) θα λάβουν μέρος στην 24ωρη απεργία εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τις απολύσεις των επικουρικών γιατρών, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου με τους υγειονομικούς να έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.
  • Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων (ΕΚΠΑ) θα συμμετάσχουν στην απεργία.
  • Και ο Σύνδεσμος Ευρωπαϊκών συνδικάτων τάσσεται στο πλευρό των ελληνικών συνδικάτων καλώντας τους θεσμούς να μην επιβάλλουν άλλες, όπως τις χαρακτηρίζει, καταστροφικές μεταρρυθμίσεις ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας  Luca Visentini χαρακτηρίζει τις νέες απαιτήσεις των δανειστών παράλογες.Με προβλήματα θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες (εφορίες, ταμεία, σχολεία)«Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία της Πέμπτης και το συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως θα είναι η ηχηρή απάντησή μας σε όλους εκείνους που με τις πολιτικές τους συνεχίζουν να καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.«Τα μέτρα αυτά έρχονται και στο Δημόσιο. Το ΔΝΤ και η ΕΕ εκτιμούν ότι δήθεν το Δημόσιο έμεινε αλώβητο στην κρίση, σε αντίθεση με τα πλήγματα που υπέστησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι δανειστές απαιτούν μόνιμο σύστημα απολύσεων χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με εργαλείο την αξιολόγηση μεθοδεύουν απολύσεις, τη μισθολογική καθήλωση αλλά και νέες μειώσεις, ενεργοποιώντας και τον περίφημο δημοσιονομικό «κόφτη», εκφράζει η ΑΔΕΔΥ επικρίνοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πώς θα κινηθούν τα  μέσα μεταφοράς

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας και μέχρι τις 9.00 το πρωί και από τις 21.00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ) θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa