Η διαπραγμάτευση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων «είναι ανοιχτή» και «τίποτε δεν έχει δοθεί», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην επιτροπή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι δεν πρέπει «να χρησιμοποιούνται και να διαστρέφονται δηλώσεις αξιωματούχων, όπως του κ. Νίμιτς ή άλλων εκπροσώπων της άλλης πλευράς» και πρόσθεσε:
«Η διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή. Παρέχει παράθυρο ευκαιρίας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι δεδομένο το αποτέλεσμά της και πολύ λιγότερο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα αποτέλεσμα. Όταν υπάρξει οποιαδήποτε πρόοδος, προφανώς θα ενημερωθεί η Βουλή και προφανώς και πάνω από όλα ο ελληνικός λαός».

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απέρριψε τα περί «μυστικής διπλωματίας», σημειώνοντας πως «οι στόχοι της διαπραγμάτευσης έχουν γίνει εντελώς ξεκάθαροι από την αρχή: να βρεθεί μια λύση για το όνομα που δεν θα του επιτρέπει να είναι όχημα αλυτρωτισμού και να εξαλειφθούν και όλα τα στοιχεία αλυτρωτισμού από την πολιτική της γειτονικής χώρας, προς όφελος και των δύο χωρών, προς όφελος της σταθερότητας και της καλής γειτονίας στην περιοχή».

Σχολιάστε ...