Παρασκηνιακά

Κεντροδεξιά: Ζυμώσεων συνέχεια – Ποιοί πολιτικοί μετέχουν στις διεργασίες

Η ίδρυση κόμματος από τον πρώην υπουργό της ΝΔ Σάββα Τσιτουρίδη, είναι το πρώτο απτό αποτέλεσμα των διεργασιών, που συντελούνται εδώ και μήνες στον χώρο της κεντροδεξιάς, με προεξάρχοντα στελέχη της καραμανλικής πτέρυγας.

Ασφαλώς, της δημιουργίας του κόμματος με τίτλο «Έλληνες Ριζοσπάστες» από τον Σ.Τσιτουρίδη έπεται συνέχεια, καθώς οι ζυμώσεις στην εκτός ΝΔ κεντροδεξιά, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ένα ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν θα υπάρξουν γνωστοί πολιτικοί που θα συνεργαστούν με το νέο κομματικό σχήμα, που θα κατέλθει στις ευρωεκλογές του Μαΐου και αν ναι ποιοί θα είναι.

Πληροφορίες έφεραν κοντά στους «Έλληνες Ριζοσπάστες» τόσο την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, η οποία μέσω κύκλων της διευκρίνισε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει ιδρύσει την πολιτική κίνηση Νέα Ελληνική Ορμή (Ν.Ε.Ο), όσο και τον πρώην υπουργό Άρη Σπηλιωτόπουλο, που δεν κρύβει πλέον τις διαφωνίες του με την ηγεσία της ΝΔ. Πάντως, συνεργάτες του Α. Σπηλιωτόπουλου σχολιάζοντας τα σχετικά σενάρια ανέφεραν: «Ξεκαθαρίζουμε ότι και στο παρελθόν και στο παρόν έχει γίνει κοινωνός απόψεων και προτάσεων από πολλούς φίλους και συνεργάτες και από πολιτικούς σχηματισμούς. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν αποφάσεις και συνεπώς πρωτοβουλίες…».

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται θέμα ημερών η δημοσιοποίηση της ίδρυσης ενός ακόμα νέου πολιτικού σχηματισμού της κεντροδεξιάς, με πρωτοστατούντα τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο και συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων, τον πρώην γενικό γραμματέα των ΑΝΕΛ, Γιάννη Μοίρα και τον Θύμιο Δρόσο, επίσης προερχόμενο από τους ΑΝΕΛ (διετέλεσε γραμματέας του κόμματος).

Εκτός των προαναφερομένων στις διεργασίες της κεντροδεξιάς παίρνουν μέρος οι πρώην υπουργοί: Γιώργος Βουλγαράκης – κατέρχεται και ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων – Χρήστος Ζώης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Νίκος Τσιαρτσώνης και ο επικοινωνιολόγος Νίκος Καραχάλιος, πρώην γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ.

Επίσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση σε σχέση με τα τεκταινόμενα και των άλλων προερχόμενων από την κεντροδεξιά μελών της κυβέρνησης. Πλην της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υποψήφια με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, οι: Βασίλης Κόκκαλης, Τέρενς Κουίκ και Μαρίνα Χρυσοβελώνη, δεν έχουν αποσαφηνίσει πως θα κινηθούν στη συνέχεια.

Πηγή: sofokleousin.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa