Πολιτική

Κικίλιας για κορωνοϊό: «Ο Απρίλιος είναι ένας πολύ κρίσιμος μήνας»

Δηλώνοντας ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά της πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας ως τη διαχείριση των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, διεμήνυσε ότι αν προσέξουμε μπορούμε να έχουμε παρόμοια καλά αποτελέσματα και τον Απρίλιο.

«Ο Απρίλιος είναι ένας πολύ κρίσιμος μήνας. Είναι ο μήνας που θα δείξει ουσιαστικά πού θα πάει η νόσος σε ό,τι έχει να κάνει με αυτόν τον κύκλο στην Ελλάδα» δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα περιοριστικά μέτρα.

Αναφερόμενος στους στόχους της κυβέρνησης για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου τόνισε τα εξής:  «Πρέπει να ναυλωθούν πτήσεις cargo, να συνεννοηθούμε με την κινεζική κυβέρνηση, να δώσουν άδειες, να φορτωθούν τα υλικά, να μπορέσουν να φτάσουν εδώ. Είναι μία πάρα πολύ μεγάλη μάχη».

Κάλεσε όσους δεν συμμορφώνονται σε ικανοποιητικό βαθμό με τα μέτρα για τον κορωνοϊό να δουν τις εικόνες από τα νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο, να δουν τις εικόνες από τις ΜΕΘ που δεν χωρούν πλέον σε κραταιά συστήματα υγείας, τους πολίτες των χωρών αυτών.

«Όσοι δεν πειθαρχούν ας δουν εικόνες από Εντατικές σε όλο τον κόσμο»

Εστιάζοντας στη σημασία της έγκαιρης πρόληψης, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι είναι προφανές ότι η προετοιμασία η οποία έγινε και τα μέτρα τα οποία πάρθηκαν, βοήθησαν πάρα πολύ να έχουμε τη σημερινή εικόνα.

«Ποια είναι η σημερινή εικόνα; Είναι μιας καμπύλης, η οποία αυξάνει λελογισμένα και έτσι μπορεί να ανταποκριθεί και το Εθνικό Σύστημα Υγείας και υπάρχει αυτή η ικανοποίηση που βλέπω και στους πολίτες, κυρίως όμως στο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, τους ανθρώπους μας που είναι στην πρώτη γραμμή, ότι ο κόσμος τους σκέφτεται, τους σέβεται και ότι αυτοί είναι εκεί για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να σώσουν ζωές», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

«Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να κάνουμε όλοι μαζί αυτή την προσπάθεια. Ξέρω και καταλαβαίνω ότι υπάρχει πολύς κόσμος στον οποίο έχουμε ζητήσει να μείνει μέσα στο σπίτι. Βλέπετε όμως και σε όλο τον κόσμο συμβαίνει αυτό, σε μια συγκλονιστική περιπέτεια Δημόσιας Υγείας, σε μια πανδημία. Αν τα έχουμε πάει τόσο καλά μέχρι τώρα, ελάτε να κάνουμε μια προσπάθεια ακόμα τον Απρίλιο. Αξίζει για όλους αυτούς που είναι ευπαθείς ομάδες, για τους συνανθρώπους μας που έχουν πρόβλημα, για αυτούς οι οποίοι νοσηλεύτηκαν ή νοσηλεύονται, για αυτούς οι οποίοι είναι μέσα στη ΜΕΘ και δίνουν αγώνα ζωής και πάντως, κατά κύριο λόγο, για τους γιατρούς μας και νοσηλευτές μας, τους ήρωες της πρώτης γραμμής» υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa