Πολιτική

Κικίλιας: «Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και τον Γιώργο Αυτιά, ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφορικά με το θερμό επεισόδιο στα Ίμια.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, το περιστατικό δεν είναι απομονωμένο, αλλά εντάσσεται σε μια αλληλουχία προκλητικών κινήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο και στη νοτιανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

«Τα  πρώτα 24ωρα δεν ακούσαμε ούτε από τη διαρροή του Μαξίμου, ούτε από το ΥΠΕΞ, ούτε από το ΥΠΕΘΑ, το προφανές. Αυτό που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι τα Ίμια είναι ελληνικά» τόνισε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας ότι μετά από 13 ώρες καθυστέρηση, η απάντηση του ΥΠΕΞ περιορίστηκε στο «δεν γνωρίζετε γεωγραφία..!». Στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας ανέφερε: «Είναι μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τον ελληνικό λαό. Δείτε την κατάσταση: Αποτυχημένοι χειρισμοί στην πρόσφατη κρίση στο Αιγαίο, μυστική διπλωματία στο Σκοπιανό, οι τσάμηδες εντείνουν τις διεκδικήσεις τους, υπάρχει θέμα προκλητικότητας της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Και όλα αυτά, όταν ο κ. Κοτζιάς έλεγε στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής ότι ήταν τεράστια επιτυχία η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα».

Παράλληλα τόνισε πως στα μεγάλα θέματα πρέπει να υπάρχει εθνική ομοψυχία.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa