Εκλογές 2019 Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Δεν θα επιτρέψουμε ένα debate μόνο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Σαφείς αιχμές για το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο για την 1η Ιουλίου debate των πολιτικών αρχηγών, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, άφησε το Κίνημα Αλλαγής.

Από το ΚΙΝΑΛ επισημαίνουν παράλληλα ότι δεν θα επιτρέψουν να διεξαχθεί τηλεμαχία μόνο ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άτυπη ενημέρωση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, εξηγείται η στάση της απέναντι στις διαβουλεύσεις που διεξήχθησαν για το debate, διευκρινίζοντας ότι «ούτε στο γαϊτανάκι χρέωσης ευθυνών για το ενδεχόμενο ματαίωσης τελικά του debate συμμετέχουμε, ούτε θα παίξουμε άλλο την κολοκυθιά των ημερομηνιών. Κυρίως όμως δεν θα επιτρέψουμε μέσα από τεχνάσματα να στηθεί από την πίσω πόρτα το πολυπόθητο debate των 2 “μονομάχων”, με το πρόσχημα ότι καμιά τελικά από τις ημερομηνίες που προτείναμε δεν τους βολεύει».

Σύμφωνα με το «πράσινο» στρατόπεδο, «την Παρασκευή ενημερωθήκαμε από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο (;) κώλυμα του πρωθυπουργού να παραστεί στο debate την Δευτέρα 1 Ιουλίου όπως ομόφωνα είχαμε αποφασίσει στην Διακομματική την προηγούμενη Τρίτη και επιβεβαιώσαμε και κατά την συνάντηση μας την Πέμπτη το απόγευμα» και συνεχίζει λέγοντας ότι «με αυτό το δεδομένο ενημερώσαμε για την διαθεσιμότητα μας να συμβάλουμε δίνοντας άμεσα 3 ακόμα εναλλακτικές ημερομηνίες. Παρότι μάλιστα αυτό μας υποχρέωνε να τροποποιήσουμε το ήδη διαμορφωμένο πρόγραμμα της Φ. Γεννηματά, κάνοντας όμως ταυτόχρονα γνωστές ποιες είναι οι εντελώς ανελαστικές σχετικές δεσμεύσεις του».

Τέλος, το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι ζήτησε να υπάρξει συνεννόηση και τελική απόφαση άμεσα γιατί ο σχεδιασμός του τελευταίου 10ημέρου της προεκλογικής περιόδου «δεν μπορεί να είναι στον αέρα».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER



Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa