Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Σε αναζήτηση κοινής λύσης για γραμματέα και Πολιτικό Συμβούλιο

Πολιτικό Συμβούλιο και γραμματέα εκλέγει το Κίνημα Αλλαγής στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας Κεντρικής Επιτροπής, κατά την οποία η επικεφαλής Φώφη Γεννηματά, μεταξύ άλλων, αναμένεται να ζητήσει από όλα τα στελέχη να διατηρήσουν το πνεύμα ενότητας που εξέπεμψε το πρόσφατο συνέδριο και παράλληλα να δώσουν με αποφασιστικότητα τη μάχη των ευρωεκλογών.

Στο Κίνημα Αλλαγής θεωρούν ότι η προσπάθεια διεμβολισμού της Κεντροαριστεράς από τον ΣΥΡΙΖΑ επέδρασε ευεργετικά για τον δικό τους χώρο, συσπειρώνοντας την αδρανοποιημένη κομματική βάση. Η εκτίμηση αυτή ενισχύει την απόπειρα για ένα αυξημένο ποσοστό στις εκλογές της 26ης Μαΐου, το οποίο, αν και δεν διευκρινίζεται ρητά, θα κριθεί πετυχημένο εφόσον κινείται στη σφαίρα του διψήφιου.

Πάντως στη σημερινή διαδικασία αυτό που προέχει είναι να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση αναφορικά με τη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου καθώς οι διεργασίες που προηγήθηκαν μέσα στην εβδομάδα ανέδειξαν τις διαφορετικές προσεγγίσεις ανάμεσα στις εσωκομματικές πτέρυγες, καθιστώντας ζητούμενο τη συμφωνία για μια συνθετική πρόταση προς το Σώμα της Κεντρικής Επιτροπής.

Επιδίωξη της Φώφης Γεννηματά είναι τα 21 μέλη που θα επιλεγούν στο κορυφαίο όργανο του κόμματος να είναι ευρείας αποδοχής, να υπάρχει εκπροσώπηση των τάσεων και πέραν του ΠΑΣΟΚ και να προκύψουν με τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων.

Ανασταλτικός παράγοντας για το θετικό κλίμα θεωρήθηκε το μέτρο για τη σταυροδοσία. Εξάλλου σε μια ασυνήθιστη κίνηση που ερμηνεύεται ως προσπάθεια να καταγραφούν οι διαθεσιμότητες των ενδιαφερομένων για το Πολιτικό Συμβούλιο, ώστε να γίνει και η αντίστοιχη διαχείριση, ο γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης ζήτησε να κατατεθούν οι υποψηφιότητες μέσω email.

Τα ονόματα

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την τύχη της προαναφερθείσας πρωτοβουλίας, τα ονόματα των στελεχών που έπαιζαν για το νέο όργανο ήταν τα εξής: Παύλος Χρηστίδης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μανώλης Οθωνας, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Τόνια Αντωνίου (οι σίγουροι υποψήφιοι από το προεδρικό μπλοκ), οι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος, Κώστας Σκανδαλίδης, ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι Ανδρέας Σπυρόπουλος και Ελενα Αναστασίου (φαβορί της πλευράς του ευρωβουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ.), καθώς και ορισμένοι εκ των Σωτήρη Ζαρπαλά, Δημήτρη Καρύδη, Παναγιώτη Καρκατσούλη, Φωτεινής Αναστασίου και Γιώργου Φραγγίδη.

Μία θέση θα διεκδικήσει ο Γιώργος Καμίνης (εκτός αν επιλεγεί ο Στέφανος Παραστατίδης), από το ΚΙΔΗΣΟ θα μετέχουν δύο άτομα (ένας άνδρας και μία γυναίκα) που πιθανόν να είναι οι Μιχάλης Καρχιμάκης, Φίλιππος Σαχινίδης ή Δημήτρης Ρέππας και Αφροδίτη Παπαθανάση. Τέλος, τη λίστα των υποψηφιοτήτων συμπληρώνουν οι Θόδωρος Μαργαρίτης και Γιάννης Μεϊμάρογλου, ενδεχομένως και ο Μιχάλης Κατρίνης.

Υποψήφιος γραμματέας θα είναι εκ νέου ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, μάλλον χωρίς αντίπαλο, πλην των λευκών ψηφοδελτίων, τα οποία και θα καθορίσουν το ποσοστό της εκλογής του.

Πηγή: sofokleousin.gr

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa