Πολιτική

ΚΚΕ: Το ιρανικό τάνκερ έχει δικαίωμα να προσεγγίσει ελληνικό λιμάνι

Για απαράδεκτη παρέμβαση των ΗΠΑ κάνει λόγο το ΚΚΕ σε σχέση με το διπλωματικό «θρίλερ» που βρίσκεται σε εξέλιξη με το ιρανικό δεξαμενόπλοιο «Adrian Darya 1».

Λίγες ώρες μετά τις νέες προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για τυχόν υποστήριξη του «Adrian Darya 1», το Κομμουνιστικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι θεωρεί «απαράδεκτη την παρέμβαση των ΗΠΑ και καταγγέλλει τις υποδείξεις και τις προειδοποιήσεις που εκτοξεύει προς την ελληνική και κάθε άλλη κυβέρνηση, για την περίπτωση που το ιρανικό δεξαμενόπλοιο κατευθυνθεί σε ελληνικό ή άλλο λιμάνι».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η αμερικανική παρέμβαση στην υπόθεση του «Adrian Darya 1» «είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους λαούς της περιοχής» και εντάσσεται «στον ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό κλιμάκωσης της επιθετικότητας κατά του Ιράν, στα πλαίσια των γενικότερων ανταγωνισμών στον Περσικό Κόλπο και την ευρύτερη περιοχή».

Ο Περισσός επισημαίνει ότι «το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 έχει δικαίωμα να προσεγγίσει ελληνικό ή άλλο λιμάνι, για τις ανάγκες που αφορούν σε εφοδιασμό καυσίμων και τροφίμων, για ζητήματα ασφαλείας, τις ανάγκες του πληρώματος κ.α., τηρώντας τους σχετικούς διεθνείς κανόνες και την εθνική νομοθεσία».

Καταλήγοντας, το ΚΚΕ «καλεί την ελληνική κυβέρνηση να απορρίψει τις αμερικανικές προειδοποιήσεις και να αποκλείσει κάθε συμμετοχή ελληνικού πλοίου ή αεροσκάφους στη λεγόμενη πολυεθνική δύναμη, που στήνουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους, για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στον Περσικό Κόλπο και τα πολεμικά σχέδια κατά του Ιράν».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa