Παρασκηνιακά Πολιτική

«Κλείδωσε»! Αυτός είναι ο νέος αρχηγός της Ένωσης Κεντρώων

Κρατήστε το: «Σιγοψήνεται» η διαδοχή στην Ένωση Κεντρώων, με τον Μάριο Γεωργιάδη να είναι εκείνος που αναμένεται να πάρει αργά ή γρήγορα τα ηνία του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη. Όλα δείχνουν ότι αυτό… προετοιμάζεται μεθοδικά εδώ και καιρό! Όμως, το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται όλο και πιο ενεργός ο γιος του Λεβέντη.

Τα Piperata.gr πληροφορούνται ότι έχει πάρει επιπλέον κόσμο στο γραφείο του και ετοιμάζεται να κάνει το «μεγάλο μπαμ» στην πολιτική σκακιέρα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται περί οικογενειακής διαδοχής, καθώς ο Μάριος είναι εκλεγμένος βουλευτής, απ’ όταν λίγοι ακόμη ήξεραν ότι είναι θετός γιος, δηλαδή λατρευτό παιδί, του Λεβέντη. Άφησε, όντας πετυχημένος παρά το νεαρό της ηλικίας του, τον ιδιωτικό τομέα, όπου ήταν κορυφαίο στέλεχος πολυεθνικής και κατέβηκε στον πολιτικό στίβο. Όσοι τον γνωρίζουν καλά, ξέρουν ότι έχει ικανότητες, ταλέντο, επικοινωνιακό χάρισμα, σοβαρότητα και πλέον ως αντιπρόεδρος της Βουλής, αλλά και μάχιμος πολιτικός τα τελευταία 4-5 χρόνια δίπλα στον πατέρα του, έχει αποκτήσει την κατάλληλη γνώση και ωριμότητα για να κάνει το επόμενο (μεγάλο) βήμα.

Όλα θα ξεκαθαριστούν μετά τις ευρωεκλογές… Το αποτέλεσμα θα κρίνει πολλά… Το πιθανότερο πάντως, όπως πληροφορούνται τα Piperata.gr, είναι η Ένωση Κεντρώων στις εθνικές εκλογές να έχει μπροστάρη… τον Μάριο Γεωργιάδη!

ΥΓ.: Αξίζει να περιγράψω κάτι που ίσως αποδειχθεί ότι είχε τη σημειολογία του: Στην ορκωμοσία της Βουλής, όταν πρωτοεξελέγη η Ένωση Κεντρώων, πολλοί ήταν οι βουλευτές άλλων κομμάτων που πλησίασαν τα έδρανα που κάθονται οι νεοεισερχόμενοι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων για να ευχηθούν. Από τους πρώτους που πλησίασε τον Βασίλη Λεβέντη για να του ευχηθεί καλή δύναμη ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη. Τότε χαιρέτισε και τον νεαρό βουλευτή Ένωσης Κεντρώων, Μάριο Γεωργιάδη, τον γιο της πρώτης συζύγου του Βασίλη Λεβέντη, για να του πει με νόημα: «Να ξέρετε πως κάθεστε στο έδρανο του Παύλου Μπακογιάννη». Και ο Μάριος της χαμογέλασε με αμηχανία…

ΥΓ(2): Ο Γεωργιάδης είναι κι αυτός υπέρ των συναινετικών λύσεων. Αν ο Μητσοτάκης χρειαστεί να συνεργαστεί με ένα κόμμα, τότε είναι βέβαιο ότι θα μπορεί να συνεννοηθεί και να βγάλει άκρη με τον γιο του Λεβέντη. Αν πάλι το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών επιβάλει κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, τότε είναι βέβαιο ότι θα πρωτοστατήσει για να σχηματιστεί, μιλώντας άνετα και με τον Τσίπρα και με τον όποιο αρχηγός της ΝΔ…

πηγή: piperata.gr

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER