Κορωνοϊός Κόσμος

Κλείνουν καφέ και εστιατόρια στη Ρωσία – Νέα μέτρα για τον ιό

Ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, η Ρωσία κλείνει από αύριο, Σάββατο, όλα τα καφέ και τα εστιατόρια της χώρας για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του ιού.

«Οι εκτελεστικές αρχές των περιοχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αναστείλουν από τις 28 Μαρτίου και ως τις 5 Απριλίου του 2020 τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων εστίασης, με εξαίρεση τις αγορές εξ αποστάσεως», αναφέρει έγγραφο που αναρτήθηκε στο σάιτ της ρωσικής κυβέρνησης.

Η ρωσική κυβέρνηση ζήτησε επίσης από τις περιφερειακές αρχές να συστήσουν στους Ρώσους να περιορίσουν τα ταξίδια τους, μαζί με αυτά που επρόκειτο κάνουν για διακοπές ή τουρισμό, σύμφωνα με το έγγραφο αυτό.

Αργία με κανονικούς μισθούς στους εργαζόμενους

Για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέδωσε διάταγμα για αργία την ερχόμενη εβδομάδα στη Ρωσία, με καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων.

Επίσης, ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων παροχής βοήθειας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και ανέβαλε την εκλογική διαδικασία για την μεταρρύθμιση του Συντάγματος, η οποία θα του επιτρέψει δυνάμει να παρμείνει στην εξουσία για δύο επιπλέον θητείες.

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν είχε ήδη ανακοινώσει χθες, Πέμπτη, το κλείσιμο από τις 28 Μαρτίου ως τις 5 Απριλίου στη ρωσική πρωτεύουσα των εστιατορίων και των εμπορικών καταστημάτων, με εξαίρεση τα καταστήματα με τρόφιμα και τα φαρμακεία.

Επίσης, είχε δώσει εντολή για υποχρεωτικό κατ’οίκον περιορισμό των ανθρώπων ηλικίας άνω των 65 ετών και αυτών που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες. Η Ρωσία έχει καταγράψει επισήμως 840 κρούσματα ασθενών του νέου κορωνοϊού, με δύο από αυτούς να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa