Άρθρα Νίκος Νικολόπουλος

Κοινό το μέτωπο κατά της επέλασης του νεοφιλελευθερισμού!

Ουδέποτε μου αναλογούσε ρόλος ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό. Ήμουν, είμαι και θα βρίσκομαι πάντα στην πρώτη γραμμή. Για την πατρίδα, για τους αδύναμους και για τα παιδιά μας. Πολύ, δε, περισσότερο τούτη την περίοδο που οι περιστάσεις είναι πραγματικά κρίσιμες για τον τόπο.

Έτσι και τώρα. Συμφώνησα με τον Βασίλη Λεβέντη να δώσουμε από κοινού τη μάχη της 7ης Ιουλίου, γιατί μας ενώνουν οι ίδιες αγωνίες για το μέλλον της χώρας.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε προτεκτοράτο των Βρυξελλών. Η παγκόσμια οικονομική ολιγαρχία έχει αγκαλιάσει απάτριδες και εθνομηδενιστές και υλοποιεί ένα-ένα τα σχέδια της, στη λυσσώδη προσπάθειά της να ξεκόψει την Ελλάδα από την ιστορία της, τις παραδόσεις της, τη γλώσσα και τον πολιτισμό της.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος γεννήθηκε όταν η μνημονιακή λαίλαπα σάρωνε τα πάντα στη χώρα. Η πολιτική του υπόσταση υπαγορεύτηκε από την ανάγκη της ύπαρξης ενός πολιτικού θύλακα αντίστασης, που να υπηρετεί τα εθνικά και κοινωνικά ιδεώδη, όπως τα διατύπωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον καταστατικό χάρτη της ΝΔ το 1974 στη Χαλκιδική.

Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες θα βρεθούν οι Έλληνες πολίτες πάλι στις κάλπες για να αποφασίσουν ποια ρότα θα δώσουν στη χώρα, μετά από 9 χρόνια απάνθρωπης λιτότητας, εργασιακής ανασφάλειας, συρρίκνωσης του εισοδήματος, καλπάζουσας ανεργίας, φτωχοποίησης και βαριάς απαισιοδοξίας για το μέλλον του τόπου.

Στην Ελλάδα, πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια συμπατριώτες μας έχουν τις ίδιες αγωνίες και ανησυχίες, εντός του ευρωπαϊκού κύκλου, για το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας. Απέναντί τους, βρίσκονται τα λασποτήρια του σάπιου εγχώριου συστήματος που χαρακτηρίζουν τους κοινωνικά και οικονομικά περιθωριοποιημένους συνέλληνες ως ακροδεξιούς ή φασίστες. Δηλαδή, προσβάλλουν με κατάπτυστη ελαφρότητα εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας. Όμως, στην ελληνική ιστορία πάντα ίδιοι ήταν οι «χορτάτοι» δημοκράτες…

Στις πρόσφατες ευρωεκλογές δύο εκατομμύρια συμπατριώτες μας δεν ψήφισαν τα κόμματα του συστημικού κατεστημένου κι άλλα τέσσερα εκατομμύρια δεν προσήλθαν στις κάλπες! Η πλειοψηφία, δηλαδή, του ελληνικού λαού είτε απορρίπτει είτε δεν πιστεύει είτε μένει απαθής όταν ακούει ότι η… σωτηρία του θα έλθει από την… Αναπτυξιακή ΑΕ Νέα Δημοκρατία ή την… Επιδοματική ΕΠΕ ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η ώρα, λοιπόν, να στηθούν αναχώματα στην ασυδοσία και την αλαζονεία. Είναι η ώρα να μη λαμβάνονται επαχθή μέτρα και να μη φθάνουν στη Βουλή νομοθετήματα, που ναρκοθετούν την κοινωνική συνοχή και μεγεθύνουν τις κοινωνικές ανισότητες. Είναι η ώρα να μην εκχωρήσουμε λευκή επιταγή καθορισμού της μοίρας μας στους εκφραστές του νεοφιλελευθερισμού.

Η συνεργασία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος με την Ένωση Κεντρώων έρχεται ν’ αποτελέσει το αλεξίσφαιρο γιλέκο στην κοινωνική ισοπέδωση.

του Νίκου Νικολόπουλου

Προέδρου Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, υποψήφιου βουλευτή Νότιου Τομέα Αθηνών

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa