Κορωνοϊός Κόσμος

Κομισιόν: Δημιουργείται ευρωπαϊκό απόθεμα εξοπλισμού για τον κορωνοϊό

Στην πρόσφατη ομιλία της η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν έκανε λόγω για ενότητα, αγωνία για το μέλλον, και υπενθύμιση των θεμελιωδών αρχών της ΕΕ, τι οποίες χτυπά ο κορωνοϊός.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «Ενας ιός που ήρθε από την άλλη άκρη του κόσμου άλλαξε σε λίγες μέρες τη ζωή μας, άδειασαν οι δρόμοι μας, έκλεισαν οι πόρτες μας, είδαμε πόσο εύθραυστες είναι οι ζωές μας». Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι ήρθε η ώρα να αποδείξουμε στον κόσμο ότι η ΕΕ δεν είναι μια ένωση μόνο για τους καλούς καιρούς.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι χρειάζεται συντονισμός για την προμήθεια του κατάλληλου ιατρικού εξοπλισμού,  που αυτή την στιγμή μπλοκάρεται στα σύνορα και για τα μέτρα που παίρνει η Επιτροπή προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό απόθεμα ιατρικού και άλλου εξοπλισμού προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός.

Στο τέλος η κ Λάιεν κατέληξε λέγοντας ότι «Πρέπει να φτιάξουμε μια Ευρώπη που θα είναι εκεί όταν οι άνθρωποι την έχουν ανάγκη, αυτή την Ευρώπη ονειρεύτηκαν στα συντρίμμια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, οι πατέρες και οι μητέρες της Ευρώπης. Ένα μεγάλο ιδεώδες.Να σώσουμε ζωές και περιουσίες. Να εξάγουμε διδάγματα ποια ΕΕ θέλουμε. Να εκμεταλλευτούμε τη θύελλα για πιο ανθεκτική Ευρώπη, να βρούμε τα κοινά που μας ενώνουν όλους και όχι να αναλωθούμε σε ψευτοδιλήμματα για λιγότερη ή περισσότερη Ευρώπη».

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa