Κοινωνία

Κοντογεώργης για ψηφιακό πιστοποιητικό: Μια ελληνική πρόταση υλοποιήθηκε και τίθεται σε εφαρμογή

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ μίλησε για το ψηφιακό πιστοποιητικό τονίζοντας πως «είμαστε πρωτοπόροι».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Κοντογεώργης, εξήγησε ότι «υπήρξε εγρήγορση από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αυτό που έχει αξία είναι ότι μια ελληνική πρόταση υλοποιήθηκε και τίθεται σε εφαρμογή», αναφέροντας πως η Ελλάδα και μια μικρή δέσμη χωρών θα το χρησιμοποιούν στις μετακινήσεις.

«Από 1η Ιουλίου και οι υπόλοιπες χώρες θα είναι έτοιμες για μαζική χρήση», προσέθεσε στην εκπομπή «Από τις Έξι». Παράλληλα, ερωτηθείς για το πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα εμβολιασμού είπε ότι «αυτή τη στιγμή το 35% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με πρώτη δόση. Αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 40% στους δικαιούχους εμβολιασμού, δηλαδή άνω των 16 ετών».

«Ο εμβολιασμός των παιδιών θα ξεκαθαρίσει μέσα στο καλοκαίρι»
«Δύο εκατομμύρια πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και θεωρούμε ότι με βάση τον προγραμματισμό των εμβολίων και εφόσον υπάρχει επάρκεια, πιστεύουμε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα πετύχουμε ένα πολύ υψηλό ποσοστό ανοσίας. Ήδη, στους άνω των 60 ετών και στους ευπαθείς έχουμε ξεπεράσει το 70% εμβολιασμού. Αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία ότι μέσα στο καλοκαίρι θα το έχουμε πετύχει», συνέχισε.

Τέλος, αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, ο κ. Κοντογεώργης προέταξε το εξής: «Επιχειρησιακά, εφόσον εγκρίθηκε το εμβόλιο, θα είμαστε έτοιμοι. Όμως, είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί και στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, μέλη της οποίας είναι και παιδίατροι. Είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει μέσα στο καλοκαίρι».

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER