Κόσμος

Κοροναϊός: Στους 9 οι νεκροί στην Κίνα, αυξάνονται τα κρούσματα

Ανησυχία προκαλεί ο νέος ιός, ο κοροναϊός, που έχει προκαλέσει 9 θανάτους στην Κίνα, ενώ 400 είναι τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί σε 13 επαρχίες της χώρας.

Ο προηγούμενος απολογισμός των κινέζικων Αρχών για τους νεκρούς μιλούσε για 6 άτομα. Κρούσμα εντοπίστηκε και στο Σιατλ των Ηνωμένων Πολιτειών αφού 28χρονος που έφτασε από την Κίνα νόσησε.

Ο κοροναϊός, ο οποίος μεταδίδεται δια της αναπνευστικής οδού, «ενδέχεται πλέον να προσαρμόζεται, να μεταλλάσσεται και να μεταδίδεται ευκολότερα», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Εθνικής Επιτροπής Υγείας (σ.σ. η ονομασία του κινεζικού υπουργείου Υγείας) ο Λι Μπιν, υφυπουργός Υγείας της Κίνας.

Πρόκειται για νέο στέλεχος της οικογένειας των κοροναϊών, στην οποία ανήκει επίσης αυτό που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (ΣΟΑΣ), το οποίο είχε στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 800 ανθρώπους παγκοσμίως, όταν ξέσπασε επιδημία επίσης στην Κίνα.

Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν την επιδημία, καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν ήδη ή θα ταξιδέψουν εντός της εβδομάδας αυτής των διακοπών για το κινεζικό σεληνιακό νέο έτος. Ανάμεσα στα μέτρα είναι η απολύμανση και ο εξαερισμός αεροδρομίων, σιδηροδρομικών σταθμών, εμπορικών κέντρων.

«Αν χρειαστεί» θα γίνονται θερμομετρήσεις σε «πολυσύχναστες τοποθεσίες», ανέφερε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa