Κόσμος

Κορονοϊός: Κρούσματα στο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ που έμενε το ελληνικό γκρουπ

Σε καραντίνα έχουν θέσει οι Ισραηλινές αρχές την Βηθλεέμ καθώς έχουν εντοπιστεί 8 κρούσματα κορονοϊού στην πόλη. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τα πρώτα κρούσματα στη συγκεκριμένη περιοχή σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή. Παράλληλα θα παραμείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες προσκυνήματα, μεταξύ των οποίων και η Βασιλική της Γεννήσεως.

Το Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι τα κρούσματα άρχισαν να εμφανίζονται σε ξενοδοχείο της περιοχής της Βηθλεέμ. Αυτό είναι και το ξενοδοχείο στο οποίο είχε καταλύσει το γκρουπ των 21 Ελλήνων τουριστών που βρέθηκαν εχτές θετικοί στον ιό. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τον Φεβρουάριο είχε επισκεφθεί τη Δυτική Όχθη και μια ομάδα τουριστών από τη Νότια Κορέα που αποκαλύφθηκε αργότερα ότι ήταν θετικοί στον ιό. Να σημειώσουμε ότι η Νότια Κορέα είναι από τις χώρες που αντιμετωπίζουν και από τα πιο σοβαρά προβλήματα με τον κορονοϊό διότι η εξάπλωσή του στο εσωτερικό της χώρας είναι μεγάλη.

Οι αποκαλύψεις δεν σταματάνε μόνο εδώ καθώς θετικός στον ιό βρέθηκε και ο οδηγός του λεωφορείου που μετέφερε το γκρουπ των Ελλήνων και είναι κάτοικος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Ο 38χρονος αυτός οδηγός έρθει σε επαφή και με τουρίστες από την Ισπανία και τη Γερμανία, σύμφωνα με το ynetnews. O οδηγός νοσηλεύεται με πνευμονία σε καραντίνα στο νοσοκομείο Poriya της Τιβεριάδας, είναι σε σταθερή κατάσταση και έχει τις αισθήσεις του.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa