Κοινωνία

Κορωνοϊός: «Έκρηξη» του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης

Ανησυχητικά είναι τα νέα που έρχονται από τη Θεσσαλονίκη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε «έκρηξη» ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης.

Συγκεκριμένα αυξητική τάση στη συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να καταγράφεται στις καθημερινές μετρήσεις τιμών συγκέντρωσης του ιού πράγμα που μεταφράζεται σε διασπορά του ιού στον τοπικό πληθυσμό. Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Δευτέρας 01/03 και της Τρίτης 02/03, είναι αυξημένη κατά 10% σε σχέση τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων, δηλαδή της Παρασκευής 26/2 και της Κυριακής 28/2 . Εάν συγκρίνει κάποιος  τις μετρήσεις αυτής της Δευτέρας και Τρίτης σε σχέση με τις αντίστοιχες της Δευτέρας 22/2 και Τρίτης 23/2, η μέση τιμή είναι αυξημένη κατά 50%, δίνοντας μια πιο ξεκάθαρη εικόνα της σταδιακής ανοδικής πορείας.

Σε ότι έχει να κάνει με τη μέση τιμή της εβδομάδας από Δευτέρα 22/2 έως και Κυριακή 28/2 είναι αυξημένη κατά 10% σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης εβδομάδας (Δευτέρα 15/2 έως και Κυριακή 21/2). Τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας από τις μετρήσεις της ομάδας του ΑΠΘ ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa