Κοινωνία

Κορωνοϊός: Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα σε όσους δεν ακολουθήσουν τα νέα μέτρα

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει φραγμό στη νέα έξαρση του κορωνοϊού στη χώρα και για αυτό σύμφωνα με πληροφορίες έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα έως και 50.000 ευρώ, αλλά και κλείσιμο για τους υπότροπους.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν γίνεται επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους πλην της εστίασης.

Παράλληλα η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων θα είναι σαρωτικοί και χωρίς καμία εξαίρεση. Μάλιστα, πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση που είχε εκδοθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως περιελάμβανε και αυστηροποίηση των προστίμων για τους παραβάτες.

Συγκεκριμένα πρόκειται για διοικητικά πρόστιμα από 1.000 ως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από 15 έως 90 ημέρες (15 μέρες αναστολή λειτουργίας στην πρώτη παράβαση, 30 ημέρες στη δεύτερη και 90 μέρες στην τρίτη παράβαση αν γίνεται εντός τριμήνου – 60 αν γίνεται εντός εξαμήνου).

Ακόμα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά τα μπαρ και τα κλαμπ θα πρέπει να φροντίζουν όλοι οι πελάτες τους να κάθονται σε τραπέζια και να φροντίζουν να μην βρίσκεται κανένας όρθιος. Το μέτρο αυτό θα ξεκινήσεις από την Δευτέρα 3 Αυγούστου και θα έχει ισχύ για μια εβδομάδα.

Επιπλέον, η ΚΥΑ αναφέρει:

  • ενοποιεί και εξορθολογίζει τα πρόστιμα ώστε να εξυπηρετούν το σκοπό για τον οποίο θεσπίστηκαν, που είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η διατήρηση των κεκτημένων από τη συλλογική προσπάθεια των πολιτών, αλλά και να μην είναι εξοντωτικά για τις επιχειρήσεις
  • τιμωρεί όσους είναι υπότροποι

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και στα μέσα μεταφοράς. Και προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ για όποιον δεν τη φοράει.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa