Κοινωνία Κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων

Ακόμα δύο θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού καταγράφηκαν στη χώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 254.

Ειδικότερα,  74χρονος ο οποίος νοσηλεύτηκε στην Καρδιολογική μονάδα του Νοσοκομείου «Γεννηματά» Αθηνών, στις 12 Αυγούστου, κατέληξε την αμέσως επόμενη ημέρα, στις 13 Αυγούστου. Ο άντρας έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, διατατική μυοκαρδιοπάθεια και Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια χωρίς αιμοκάθαρση.

Το δεύτερο θύμα κορωνοϊού σήμερα, είναι ένας 45χρονος που εισήχθη στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» στις 29 Ιουλίου και κατέληξε στις 4 Αυγούστου.

Θυμίζουμε ότι σήμερα την τελευταία του πνοή άφησε ένας 87χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Λίγο νωρίτερα, είχε καταλήξει ένας 90χρονος από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Ο άτυχος ηλικιωμένος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» και άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία του πνοή. Πρόκειται για το 11ο θύμα από το συγκεκριμένο γηροκομείο, τη στιγμή που λίγες ώρες πριν καταγράφηκαν ακόμα δύο θάνατοι. Ένας 85χρονος, ο οποίος λόγω κορωνοϊού εμφάνισε πολυοργανική ανεπάρκεια και εξέπνευσε και μια 90χρονη, η οποία είχε υποκείμενα νοσήματα.

Τέλος, σύμφωνα με το OPEN, μια 83χρονη, τρόφιμος του γηροκομείου «Εστία Παπαγεωργίου», κατέληξε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο ΑΧΕΠΑ. Η άτυχη γυναίκα αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα και πρόκειται για το 9ο θύμα από το συγκεκριμένο γηροκομείο, στο οποίο υπήρξε διασπορά του ιού που διαπιστώθηκε στις 19 Αυγούστου. Εκεί εντοπίστηκαν συνολικά 15 ηλικιωμένοι θετικοί στον κορωνοϊό, από τους 45 που διαμένουν στη μονάδα και 7 εργαζόμενοι από τους 30.

Πλέον τα θύματα κορωνοϊού στη χώρα μας έφτασαν τα 252, ενώ μέχρι την Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 249.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa