Κοινωνία

Κορωνοϊός: Ανησυχία για εστίες μετάδοσης στα νοσοκομεία – Ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης των καλεσμένων στους γάμους

Αναζωπυρώνεται η πανδημία του κορωνοϊού στην χώρα μας απ’ ότι φαίνεται αφού σχεδόν κάθε μέρα ανακοινώνεται τριπλάσιο νούμερο κρουσμάτων. Ανησυχητικό για τους επιστήμονες πέρα από την χαλαρότητα που επιδεικνύει ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού είναι και τα γλέντια σε γάμους. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα με τους δύο γάμους σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη όπου «έδωσαν» δεκάδες κρούσματα και η πλήρης ιχνηλάτηση των καλεσμένων και των επαφών τους δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Για το θέμα αυτό μίλησε στον ΣΚΑΪ ο ειδικός λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του αριθμού των καλεσμένων που θα μπορούν να παρευρίσκονται σε μια γαμήλια δεξίωση. Αναφορικά να πούμε ότι μέχρι και σήμερα ο αριθμός είναι μέχρι και 100 άτομα.

«Προτείνω στους νεόνυμφους να φυλάξουν το πάρτι για τα βαφτίσια» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής και συμπλήρωσε πως ασφαλώς και η επιτροπή εξετάζει την μείωση του αριθμού των καλεσμένων μετά τους δυο γάμους σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη που αποτέλεσαν εστίες εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ακόμα υπογράμμισε ότι κατά τον φετινό Δεκαπενταύγουστο δεν θα πρέπει να γίνουν λιτανείες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εκκλησία θα κάνει για άλλη μια φορά το καθήκον της και δεν θα επιτρέψει λιτανείες και συνωστισμούς. «Πιστεύω ότι τελικά θα επικρατήσει η κοινή λογική και η σύνεση. Πιστεύω ότι μπορούμε άριστα να εκτελέσουμε τα θρησκευτικά μας καθήκοντα χωρίς να συνωστιζόμαστε και μπορεί να πέσει και μια χρονιά χωρίς λιτανεία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ότι έχει να κάνει με το εάν αυτό που ζούμε πρόκειται για το δεύτερο κύμα ο κ. Σύψας σημείωσε ότι «Αυτή τη στιγμή ευτυχώς δεν είμαστε εκεί πέρα. Έχουμε μόνο μια μεγάλη επιβάρυνση της επιδημίας αφορά κυρίως νέα άτομα» και πρόσθεσε ότι δυστυχώς εισερχόμαστε σε μια περίοδο δύσκολη, με μετακίνηση πληθυσμού από τα αστικά κέντρα προς τους τουριστικούς προορισμούς.

Εστίες μετάδοσης στα νοσοκομεία

Ακόμα ανησυχία υπάρχει και σε εστίες μετάδοσης που παρατηρήθηκαν σε νοσοκομεία της χώρας. Συγκεκριμένα 10 επαγγελματίες Υγείας βρέθηκαν σήμερα θετικοί στο κορωνοϊό, ξυπνώντας μνήμες από τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τέσσερα κρούσματα αφορούν επαγγελματίες στην ουρολογική κλινική του νοσοκομείου «Γεννηματάς» και τα έξι αφορούν γιατρούς από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, οι οποίοι έκαναν διακοπές στη Χαλκιδική.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ υπάρχουν τουλάχιστον 13 επαγγελματίες υγείας την τελευταία εβδομάδα που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Συνολικά, η Ομοσπονδία αναφέρει πως έχουν νοσήσει από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα 413 εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa