Κοινωνία

Κορωνοϊός: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για «λουκέτο» τα μεσάνυχτα στη νυχτερινή διασκέδαση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων στην Εστίαση και ανέφερε ότι η κυβένρηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις άλλα όλα είναι «ανοικτά».

Συγκεκριμένα μιλώντας στον Ant1 και μετά από ερώτηση που του έγινε για το εάν υπάρχει η σκέψη, όπως έχει ήδη διαρρεύσει, να κλείσουν τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης το αργότερο τα μεσάνυχτα, ο κ. Πέτσας είπε ότι «όλα είναι ανοιχτά».

Έσπευσε ωστόσο να προσθέσει, ότι κάτι τέτοιο αν εφαρμοστεί, θα εφαρμοστεί σε μεταγενέστερη φάση, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα από το μέτρο της απαγόρευσης των όρθιων στους χώρους διασκέδασης. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξαναμειωθεί η πληρότητα στα πλοία, εάν το ζητήσουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο καθηγητής Λοιμωξιολόγίας, Νίκος Σύψας,  ο οποίος ανέφερε ότι η μείωση του ωραρίου λειτουργίας χώρων ψυχαγωγίας και διασκέδασης έως τα μεσάνυχτα, είναι μέσα στις προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας.

Βέβαια ερωτηματικά προκαλεί εάν όντως αυτό το μέτρο θα έχει κάποιο αποτέλεσμα. Αυτό γιατί όσοι φύγουν από τα νυχτερινά μαγαζιά τα μεσάνυχτα δεν τους σταματά κανείς να συνεχίσουν στις πλατείες με μπύρες στο χέρι από περίπτερα, όπως είχε γίνει άλλωστε  και τον πρώτο καιρό μετά από την καραντίνα. Στις πλατείες όταν μαζευτούν πολλά άτομα το μείγμα που θα δημιουργηθεί θα είναι «εκρηκτικότερο» και σίγουρα θα κάνει μια πιθανή ιχνηλάτηση πιο δύσκολη.

Διαβάστε επίσης:

«Καμπανάκια» από επιστήμονες: Θα πρέπει να ακυρωθούν οι λιτανείες – Οι μάσκες θα «μείνουν» καιρό

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa