Κόσμος Υγεία

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα μέρη υπερμετάδοσης του ιού

Σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα υπάρχουν συγκεκριμένα μέρη στα οποία μπορεί να γίνει υπερμετάδοση του κορωνοϊού. Φυλακές, γηροκομεία, νοσοκομεία, βιομηχανικές μονάδες συγκαταλέγονται στις πιο επικίνδυνες εστίες υπερμετάδοσης

Συγκεκριμένα η Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου δημιούργησε μια βάση δεδομένων συμβάντων υπερμετάδοσης της COVID-19 από ολόκληρο τον πλανήτη. Οι ερευνητές συγκέντρωσαν παραδείγματα συμβάντων που κυμαίνονται από δεκάδες έως χιλιάδες κρούσματα και τα ενέταξαν σε λίστα όπου καταγράφονται τα χαρακτηριστικά των συνθηκών στις οποίες συνέβησαν.

Ερευνώντας χιλιάδες κρούσματα που εντοπίστηκαν ανά τον κόσμο οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το πιο έντονο συμβάν υπερμετάδοσης κορωνοϊού ήταν στις 19 Φεβρουαρίου 2020 ποδοσφαιρικός αγώνας στο Μιλάνο, με συνολικό τίμημα 7.000 κρούσματα. Άλλο ένα παρόμοι συμβάν έγινε  σε θρησκευτική συγκέντρωση στην επαρχία Daegu της Νότιας Κορέας, με 5.016 κρούσματα.

Τον Μάρτιο του 2020 άλλη θρησκευτική συγκέντρωση στο Δελχί, στην Ινδία, φέρεται να δημιούργησε τουλάχιστον 4.000 άτομα. Στην ίδια χώρα τον Απρίλιο σε υπαίθρια αγορά της επαρχίας Τσενάι στις 22 Απριλίου 2020 υπήρξε συμβάν υπερμετάδοσης με 2.760 κρούσματα.

Ακόμα στην κορυφή βρίσκονται και συμβάντα που έλαβαν χώρα σε μονάδες παραγωγής τροφίμων, με πρώτο το εργοστάσιο κρεάτων στο Γκούτερσλοχ της Γερμανίας, όπου καταγράφηκαν 1.400 μολύνσεις. Ακολουθεί άλλη μονάδα επεξεργασίας κρέατος στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ με 1.098 κρούσματα τον Μάρτιο, και στην Αϊόβα, και πάλι σε εργοστάσιο κρεάτων τον ίδιο μήνα, με 1.031 μολύνσεις.

Από την ανάλυση περισσότερων από 1.500 συμβάντων, οι ερευνητές της Σχολής Υγιεινής του Λονδίνου βρήκαν ότι μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020 τα σωφρονιστικά ιδρύματα ως εστίες υπερμετάδοσης κατέγραφαν τις περισσότερες μολύνσεις -196 τέτοια συμβάντα, κυρίως στις ΗΠΑ, σχετίζονταν με πάνω από 48.000 κρούσματα. Ως εστία υπερμετάδοσης Νο2 αναφέρονται οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, με 340 περιπτώσεις και σχεδόν 30.000 μολύνσεις, και ακολουθούσαν υγειονομικές δομές και εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa