Κοινωνία

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι «κόκκινες» περιοχές της Αθήνα – Τι μέτρα προτείνουν επιστήμονες για την περεταίρω χρήση μάσκας

Ο κορωνοϊός «χτυπά» κάθε μέρα την Αττική με τον Δήμο Αθηναίων να βρίσκεται στο κόκκινο αφού σε πολλές περιοχές του εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περιοχές αυτές είναι τα Σεπόλια , τα Κάτω Πατήσια, Κυψέλη και Πλατεία Αμερικής. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες παρατηρείται αυξημένο ποσοστό κρουσμάτων ανάμεσα σε ομάδες αλλοδαπών, λόγω των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζουν και τις δυσκολίες πρόσβασης σε υποδομές υγείας.

Από την άλλη μεριά τη χρήση μάσκας παντού στο κέντρο της Αθήνας, ζήτησε μέσω του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις για την επιδημία στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα ο κ. Δερμιτζάκης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «θα έθετα ένα στόχο τα κρούσματα να πέσουν στα 50 στο επόμενο ενάμιση μήνα. Καλό είναι τα κρούσματα να σταθεροποιηθούν ή να κατέβουν λιγάκι, αρκετό δεν είναι. Χρειάζονται πολλά μέτρα, και κατανοητά, τώρα… Ένα μέτρο που θα μπορούσε να μπει, είναι η χρήση μάσκας παντού μέσα και έξω στο κέντρο της Αθήνας».

Γώγος: Είναι κρίσιμο να μειωθούν τα κρούσματα

Από την άλλη μεριά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο καθηγητής Ιατρικής Χαράλαμπος Γώγος σημείωσε πως παρότι «σήμερα είχαμε μια μικρή μείωση του αριθμού των κρουσμάτων […] πρέπει να το δούμε να συνεχίζεται για να έχουμε μια καλύτερη διάθεση απέναντι στον ιό».

Στη συνέχεια σημείωσε πως αυτή τη στιγμή, «υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα» καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να είναι αυξημένα, ενώ περισσότεροι ασθενείς Covid-19 χρειάζονται νοσηλεία, ορισμένοι εξ αυτών και σε ΜΕΘ. «Όλα αυτά μαρτυρούν ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να την αναστρέψουμε».

Ακόμα πρόσθεσε ότι «Να ελαττώσουμε τον βαθμό πίεσης στο σύστημα γιατί θα έρθει η πιο δύσκολη εποχή του χειμώνα, που θα έχουμε και πιο δύσκολες καταστάσεις και το σύστημα θα υποστεί περαιτέρω πίεση».

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa