Πολιτική

Κορωνοϊός: Αυτούς τους χάρτες έδειξε ο Μητσοτάκης στη Βουλή – Τι δείχνουν για την κατάσταση στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  κατά την διάρκεια της σημερινής ομιλίας του στη Βουλή αναφέρθηκε στην πανδημία και έδειξε διαγράμματα του ECDC που αποτυπώνουν την εικόνα ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων όπου η Ελλάδα, μαζί με τις σκανδιναβικές χώρες, είναι οι καλύτερες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων.

Ένα άλλο διάγραμμα με τον αριθμό τεστ ανά 100.000 πληθυσμού όπου η Ελλάδα είναι στον ευρωπαϊκό μέσο μαζί με τις καλύτερες ευρωπαϊκές χώρες. Και τέλος έδειξε διάγραμμα με τον δείκτης θετικότητας, που δείχνει το ποσοστό θετικών στα τεστ που γίνονται. Η Ελλάδα είναι στο 3,6 «πράσινη», μαζί με τη Γερμανία, τις Βαλτικές χώρες και τις Σκανδιναβικές χώρες, και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες όλες στο «πορτοκαλί» όπως είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Έχω πει πολλές φορές ότι ο βασικός μας σκοπός είναι να αποφύγουμε ένα οριζόντιο lockdown. Θα έχει πολύ δραματικές συνέπειες συνολικά στην οικονομία. Για να μπορέσουμε, όμως, να το κάνουμε αυτό θα πρέπει -θα το ξανά πω ακόμα μία φορά- και σε αυτό ζητώ συνολικά τη στήριξη όλης της Αντιπολίτευσης, διότι δε μας χωρίζει πιστεύω κάτι ως προς τα μέτρα τα οποία πρέπει να εφαρμόζουμε, να τηρήσουμε τις υποδείξεις των ειδικών. Όπως ξέρετε, προχωρήσαμε τις τελευταίες μέρες σε δύο πρόσθετα μέτρα για τις περιοχές επικινδυνότητας 3 και 4: Την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00.30 μέχρι τις 5:00. Θέλω να σας πω επίσης ότι η Ελληνική Αστυνομία, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, θα είναι αυστηρότατοι. Θα εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους για εκείνους τους ασυνείδητους επιχειρηματίες οι οποίοι επιμένουν, σε πείσμα των συστάσεων και των νομοθετικών ρυθμίσεων πια, να παραβιάζουν το νόμο και να προσφέρουν μία επικίνδυνη διασκέδαση έξω από τα πλαίσια που μας υποδεικνύουν οι ειδικοί».

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Με 158 «όχι» καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 



 



 

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa