Κόσμος

Κορωνοϊός – Βιέννη: Παράταση του lockown έως τις 11 Απριλίου

“Στενεύει” ο κλοιός στη Βιέννη, καθώς παρατείνεται ακόμα δύο εβδομάδες το lockdown, το οποίο θα δυσκολέψει αρκετά τους κατοίκους της πόλης.

Σύμφωνα λοιπόν με τον δήμαρχο και τοπικό κυβερνήτη του κρατιδίου της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιγκ, η παράταση θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Απριλίου, διάστημα το οποίο συμπεριλαμβάνονται οι ημέρες του Πάσχα των Καθολικών.

Συγκεκριμένα, το λιανεμπόριο, τα μουσεία, όπως και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά – στα οποία τα μαθήματα θα διεξάγονται μετά τις διακοπές του Πάσχα εξ αποστάσεως και όχι με φυσική παρουσία.

Κίνηση φυσικά άκρως αναμενόμενη, καθώς μέχρι σήμερα κατεγράφησαν 914 νέες λοιμώξεις, ενώ περισσότεροι από 200 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο Μίχαελ Λούντβιγκ θεωρεί ως ακόμη πιο σημαντική μια κοινή προσέγγιση, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές εάν η Κάτω Αυστρία και το Μπούργκενλαντ θα συμμετάσχουν στην επέκταση του lockdown. Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων, η κυβερνήτης της Κάτω Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ και ο κυβερνήτης του Μπούργκενλαντ Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ ήταν επιφυλατικοί και πιθανόν να απαιτήσουν μια ομοιόμορφη προσέγγιση σε όλη την Αυστρία και μια νέα σύνοδο κορυφής με τη συμμετοχή και των εννέα ομόσπονδων κρατιδίων και επίσης να υπάρξει από το υπουργείο Υγείας μία συνολικότερη λύση.

Πηγή: iefimerida

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa