Κόσμος

Κορωνοϊός – Γιατί η Ιταλία έχει «χάσει» τόσους πολλούς ανθρώπους

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει σφυροκοπήσει την Ιταλία η οποία θρηνεί χιλιάδες νεκρούς από το πέρασμα του ιού από την χώρα.  παρ’ όλα αυτά είναι παγκόσμιο ερωτηματικό τι λάθος έχει γίνει στην Ιταλία και οι θάνατοι είναι τόσο αυξημένοι σε σχέση με άλλα μέρη του κόσμου.

Στο ερώτημα αυτό προσπαθεί να δώσει απάντηση μια νέα έρευνα των Ιταλικών αρχών που υπολογίζει τους φετινούς θανάτους στην χώρα από την εποχιακή γρίπη. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα οι θάνατοι από γρίπη στην χώρα τη σεζόν 2019 – 2020 ήταν λιγότεροι από το μέσο όρο, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Υγείας. Oι ηλικιωμένοι και τα άτομα με σοβαρά, χρόνια υποκείμενα νοσήματα που γλίτωσαν το θάνατο από τη γρίπη στο διάστημα Νοεμβρίου – Ιανουαρίου έγιναν στη συνέχεια θύματα του κορωνοϊού. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην Ιταλία ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν από γρίπη κάθε χρόνο είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Στις πόλεις της βόρειας Ιταλίας, οι οποίες θρηνούν και τα περισσότερα θύματα από τον κορωνοϊό, η θνησιμότητα από τη γρίπη σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω ήταν κατά 6% μικρότερη σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, ενώ στις κεντρικές και νότιες περιοχές της χώρας κατά 3% κάτω από τα αναμενόμενα επίπεδα.

Σύμφωνα με το Bloomberg το παρακάτω γράφημα δείχνει ότι στη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού μέχρι τις 21 Μαρτίου οι θάνατοι βρίσκονταν στα επίπεδα των δύο προηγούμενων σεζόν γρίπης. Παράλληλα να τονίσουμε όμως ότι ήταν λιγότεροι από εκείνους που προκάλεσε η γρίπη το 2016-2017 οι οποίοι ήταν χιλιάδες. Μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να λάβουμε και τον ήδη γνωστό παράγοντα της μεγάλης ηλικίας των ανθρώπων, όπου η Ιταλία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη με τον πιο γηρασμένο πληθυσμό.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa