Πολιτική

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του ανακοίνωσή του ανέφερε  τα νέα μέτρα που θα παρθούν μετά και από την απότομη αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «Θα προσπαθήσω να μιλήσω όσο πιο απλά γίνεται για τη σημερινή πραγματικότητα και για το πώς θα την αντιμετωπίσουμε.

Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων. Σ’ ένα βαθμό αυτό οφείλεται και στην αύξηση του αριθμού των τεστ που διεξάγονται. Μόλις χθες, για παράδειγμα, έγιναν παραπάνω από 24.000 σε ολόκληρη την επικράτεια. Αλλά είναι σαφές πως σε αρκετές περιοχές ο ιός μεταδίδεται, ήδη, με μεγάλη ταχύτητα» .

Ακόμα πρόσθεσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι και στη νέα αυτή υγειονομική κρίση η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιστέκεται καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και συμπλήρωσε: «Τώρα, έχουμε πιο πολλές γνώσεις για τον τρόπο μετάδοσης του ιού. Διαθέτουμε καινοτόμα συστήματα εντοπισμού και ιχνηλάτησης κρουσμάτων. Διαθέτουμε μεγαλύτερο αριθμό κρεβατιών εντατικής θεραπείας. Και πολύ περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας. Τους ευχαριστώ, σας ευχαριστώ, ακόμα μια φορά, για τον καθημερινό σας αγώνα».

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε:

-ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία στις περιοχές επιπέδου 3 και 4 κατά την διάρκεια των νυχτερινών ωρών από τις 00:30 μέχρι τις 01:00.

– Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική παντού χωρίς εξαιρέσεις τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Το  μέτρο για την κυκλοφορία θα ισχύει από τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ η γενικευμένη χρήση της μάσκας από το Σάββατο το πρωί.

Δείτε το διάγγελμα του πρωθυπουργού:

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa