Κοινωνία

Κορωνοϊός: Εφιαλτικές προβλέψεις για 3000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα – Σχεδόν σίγουρη η παράταση του lockdown

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές στη χώρα μας αφού η πανδημία συνεχίζει να βασανίζει την χώρα μας.

Ανησυχητικές είναι προβλέψεις των επιστημόνων ότι αυτή την εβδομάδα θα σημειωθεί μεγάλη αύξηση στα ημερήσια κρούσματα και μπορεί να δούμε μέχρι και 3.000.

Χαρακτηριστικοί είναι οι αριθμοί της πληρότητας των ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής, που εμφανίζουν μηδέν διαθεσιμότητα.

Γ. Γεννηματάς: 16 κλίνες – Ο κενές
Σισμανόγλειο: 14 κλίνες – Ο κενές
Ασκληπιείο: 12 κλίνες – 0 κενές
Αγία Όλγα: 9 κλίνες – 0 κενές
Ελπίς: 6 κλίνες – 0 κενές

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με ρεπορτάζ του mega, είναι θέμα ωρών να ανακοινωθεί και από επίσημα χείλη, η παράταση του lockdown.  Όπως σημείωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος, με 2.000 κρούσματα την ημέρα δεν μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση, ενώ ο καθηγητής Τζανάκης εκτίμησε ότι μέσα στην εβδομάδα τα κρούσματα θα εκτοξευτούν στις 3 χιλιάδες.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος ανέφερε στον ίδιο σταθμό πως «Είναι δύσκολο να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις διότι έχουμε αυτή τη στιγμή τις μεταλλάξεις των ιών. Τα συμπεράσματα που αντλούμε από τα προηγούμενα κύματα αφορούν έναν ιό διαφορετικό. Κυρίως ως προς την ταχύτητά του. Για αυτό και μας δυσκολεύει πολύ να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις».

Ακόμα πρόσθεσε πως οι επιστήμονες αναμένουν να δυσκολέψουν τα πράγματα τις επόμενες ημέρες, στο σύστημα υγείας. «Θα δούμε σίγουρα επιβάρυνση στο εθνικό σύστημα υγείας τις επόμενες ημέρες. Οι αριθμοί των ανθρώπων που θα νοσηλευτούν τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν, όπως περιμένουμε να αυξηθούν και οι άνθρωποι που θα χρειαστούν νοσηλεία στην ΜΕΘ. Θα αντέξει το σύστημα υγείας, τώρα έχουμε περισσότερη εμπειρία. Ας ελπίσουμε ότι τα μέτρα θα έχουν απόδοση. Πάντως η επόμενη εβδομάδα, δε θεωρείται εβδομάδα που θα δούμε τα πράγματα να καλυτερεύουν» είπε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη μεριά ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις πιθανές ημερομηνίες ανοίγματος τις αγοράς σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως είναι πιο εφικτό να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 22 Μαρτίου και τον Απρίλιο τα σχολεία. Την ίδια στιγμή πρόσθεσε πως θα κάνουμε κανονικό Πάσχα φέτος, ίσως και στα χωριά μας.

Τέλος κατέληξε λέγοντας ότι «Ο ιός μεταλλάσσεται διαρκώς. Σε ένα 6μηνο το βρετανικό στέλεχος θα είναι το φυσιολογικό. Η μετάλλαξη δεν σκοτώνει προς το παρόν περισσότερο. Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά απολύτως για τα στελέχη. Ωστόσο, πρέπει να προσέχουμε περισσότερο γιατί είναι μεγαλύτερη η μεταδοτικότητα, όμως τα εμβόλια τις καλύπτουν. Αν χρειαστεί στο μέλλον, τα εμβόλια θα προσαρμοστούν».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa