Κοινωνία

Κορωνοϊός: «Καμπανάκια» επιστημόνων για την Αττική και Θεσσαλονίκη – Εξετάζονται οριζόντια μέτρα

«Καμπανάκι» κινδύνου για ακόμα μια φορά κρούει ο καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε ότι επιπλέον μέτρα θα χρειαστούν για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αν τα ήδη υπάρχοντα που έχει λάβει η κυβέρνηση δεν φέρουν αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής σημείωσε ότι το πρώτο από τα νέα μέτρα θα είναι η γενίκευση των μέτρων τύπου Πόρου, για την Αττική και την Θεσσαλονίκη καθώς όπως φαίνεται υπάρχει υπερμετάδοση και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεν θα υπάρχει άλλη εναλλακτική.

«Νομίζω το πρώτο μέτρο που είναι στο τραπέζι είναι η γενίκευση των μέτρων που έχουν ληφθεί στον Πόρο και σε άλλα μέρη. Μετά θα δούμε, αν και εφόσον δεν υπάρξει σταθεροποίηση και χρειάζεται κάτι επιπλέον. Οριζόντια, πλέον… Και στην Αττική. Γιατί αυτή τη στιγμή μεγάλη πηγή μετάδοσης είναι η Αττική. Η Αττική και η Θεσσαλονίκη, που είναι τα μεγάλα κέντρα της μετάδοσης, είναι στην προτεραιότητα για επιπλέον μέτρα», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής.

Σε ότι έχει να κάνει με το άνοιγμα των σχολείων ο καθηγητής ανέφερε ότι είναι «σχετικά δύσκολο» το ενδεχόμενο να ανοίξουν την προγραμματισμένη ημερομηνία «με ενεργό ένα δεύτερο κύμα» κορωνοϊού.

«Στο τραπέζι είναι και η εκ περιτροπής διδασκαλία, όπως ήταν τον Μάιο, και η χρήση της μάσκας. Θα εξαρτηθεί από το πόσο ενεργή θα είναι η επιδημία. Και σίγουρα υπάρχουν και δύο ηλικιακά γκρουπ, τα παιδιά κάτω από 10 και τα παιδιά πάνω από 10, που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφέρθηκε στο εμβόλιο και σημείωσε πως εάν τα αποτελέσματα του εμβολίου της Οξφόρδης θα είναι ικανοποιητικά δεν αποκλείεται τότε να υπάρξει εμβολιασμός ορισμένων ομάδων του πληθυσμού και μέσα στο 2020. «Θεωρώ ότι μέσα στο 2020 υπάρχει καλή πιθανότητα να έχουμε εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa