Πολιτική

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» Κικίλια για 10 «κόκκινες» περιοχές

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλια κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ανέφερε ότι η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι μετά τις γιορτές τα κρούσματα αυξάνουν και θέλησε να εκφράσει την ανησυχία του για το τι θα συμβεί και εδώ. Τόνισε ότι όσα έγιναν τα Χριστούγεννα θα τα δούμε μετά από 15 ημέρες.

Στη συνέχεια σημείωσε πως «Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι η διασπορά την περίοδο των γιορτών αυξάνεται. Κατά πόσο είχαμε διασπορά τα Χριστούγεννα θα το δούμε την επόμενη εβδομάδα. Τα σημερινά νούμερα δείχνουν τι συνέβαινε στη χώρα πριν από 15 μέρες. Το πώς έχουμε συμπεριφερθεί την Πρωτοχρονιά θα το δούμε 15 μέρες μετά. Σας ζητάω από καρδιάς να σκεφτούμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους τους υγειονομικούς που εργάζονται αδιάκοπα αυτές τις άγιες μέρες και δίνουν μάχη. Να προσέξουμε ιδιαιτέρως όλοι. Η προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί έχει οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα. Το εσύ δοκιμάστηκε στο 100% και άντεξε. Το ευτυχές γεγονός της έναρξης των εμβολιασμών στη χώρα μας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως σήμα χαλαρότητας και μη εφαρμογής των μέτρων. Ξέρω ότι χρονιάρες μέρες αυτά που λέω είναι δύσκολα».

Παράλληλα ο υπουργός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου 10 περιοχές που ανησυχούν ιδιαίτερα τις αρχές οι οποίες είναι οι εξής:

Κάλυμνος, Κοζάνη, Κιλκίς, Δυτική Αττική, Έβρος, Ροδόπη, Θάσος, Φλώρινα, Λέσβος, Ξάνθη

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 1.763 συμπολίτες μας, εκ των οποίων 1.695 υγειονομικοί, ενώ οι υπόλοιποι 68 έγιναν σε πολιτικό και πολιτειακό προσωπικό της χώρας.

Στην συνέχεια απηύθυνε έκκληση λέγοντας: «Θέλω να παρακαλέσω θερμά να προσέξουμε πολύ αυτές τις μέρες και τις μέρες που έρχονται και να συναισθανθούμε το μέγεθος της ευθύνης»

 

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER