Κοινωνία

Κορωνοϊός: «Κοκκινίζει» σιγά σιγά η Ελλάδα στον ευρωπαϊκό υγειονομικό χάρτη του ECDC

Στη δημοσιότητα έδωσε για αυτή την εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης & Ελέγχου Νόσων τον επιδημιολογικό χάρτη της Ευρώπης, στο οποίο απαοτυπώνεται η κατάσταση που επικρατεί σε κάθε περιοχή της ηπείρου με την επιδημία του κορωνοιϊού.

Όπως φαίνεται από τα δεδομένα που αποτυπώνονται στο χάρτη που αφορά το συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο 11-18 Φεβρουαρίου, η χώρα μας για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό δεν έχει καθόλου πράσινο χρώμα στο χάρτη της. Στο κόκκινο εκτός από την Αττική είναι όλη η Στερεή Ελλάδα, η Εύβοια καθώς και ένα κομμάτι της Πελοποννήσου. Αυτό σημαίνει πως τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό είναι περίπου 150.

Το πράσινο χρώμα σημαίνει ότι τις τελευταίες 14 ημέρες καταγράφονται λιγότερα από 25 κρούσματα ανά 100.000 άτομα πληθυσμού και πως η θετικότητα των τεστ είναι κάτω από το 4%.

Το πορτοκαλί αντιστοιχεί σε κάτω από 50 κρούσματα ανά 100.000 άτομα, με τον δείκτη θετικότητας μεγαλύτερο του 4% ή με τα νέα κρούσματα να κυμαίνονται από 25 έως 150 ανά 100.000 άτομα και με τον δείκτη θετικότητας κάτω από 4%.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa